Gençler geleceğin bilimini konuşuyor! - Son Dakika
Advertorial

Gençler geleceğin bilimini konuşuyor!

Gençler geleceğin bilimini konuşuyor!

Türkiye'de ilk defa birçok bilim dalı aynı anda gelecek perspektifinden masaya yatırılacak. 4 tema ve 17 başlıkta geleceği şekillendirecek disiplinler, Medipol Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği "Geleceğin Bilimi Forumu"nda ele alınacak.

19.05.2016 17:14  Güncelleme: 17:17
İlandır

Sinirbilimden robotiğe, sosyal politikadan mimariye, uzay bilimlerinden felsefeye kadar farklı disiplinlerdeki 17 başlık, 20-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Medipol Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek "Geleceğin Bilimi Forumu"nda tartışılacak. Yaşambilimleri, mühendislik, sanat ve sosyal bilimler temalarında gerçekleştirilecek forumda, üniversite öğrencileri eş zamanlı oturumlarda farklı disiplinlerin geleceğini konuşacak. Forumda sinirbilim, robotik, sosyal politika, rejenerasyon, uzay bilimleri, ekonomi, enerji, güncel tıp, malzeme, felsefe, sosyoloji, ekoloji, mimari, psikoloji, tedavi, bilişim ve iletişim başlıklarında 17 farklı disiplin masaya yatırılacak.

Puslu mantığın teorisyeni Aliev, Parkinson tedavisinde çığır açan Ali Zırh ve Tarihçi Sait Başar özel konuşmacı

30'ya yakın konferans ve 60 lisans düzeyinde sunumun yer alacağı Geleceğin Bilimi Forumu'nun 3 de özel konuğu var. Bilim dünyasını etkilemiş 3 konuşmacı forum kapsamında gençlerle buluşacak. Geliştirdiği puslu mantık teorisi ile dünya çapında şöhret kazanan Azerbaycanlı bilim adamı Rafik A. Aliev, beyin pili uygulaması ile parkinson tedavisinde çığır açan Opr. Dr. Ali Zırh ve toplumsal akıl üzerine tezleriyle bilinen ünlü Tarihçi Sait Başar da özel konuşmacı olacak yer alacak.

Geleceğin Bilimi Hareketi!
Geleceğe ışık tutarak farklı disiplinlerin etkileşimini amaçlayan "Geleceğin Bilimi Hareketi", Nisan ayından beri 32 farklı ilde düzenlediği atölyelerde 200'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdi. 35'e yakın farklı disiplinin ele alındığı atölyelerde farklı kurumlardan ve disiplinlerden benzer konularla ilgilenen genç araştırmacılar bir araya geldi. Geleceğin Bilimi Hareketi'nin koordinatörü Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Muhammed İkbal Alp, "Geleceğin Bilimi Hareketi kısa zamanda Türkiye çapında büyük ilgiyle karşılandı. Bugüne dek 32 ilde geleceğin bilimine dair konuşmalar yapıldı, genç araştırmacılar alanın uzmanları ile bir araya geldi. Bu da Medipol'ün başlattığı geleceğin bilimi projesinin aslında bir Türkiye projesi olduğunu gösteriyor." dedi. 20-22 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Bağcılar'da bulunan Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde yapılacak Geleceğin Bilimi Forumu, Türkiye'deki farklı disiplinleri gelecek perspektifinden aynı anda ele alan ilk toplantı olacak.

BİLGİ VE İLETİŞİM İÇİN:

Geleceğin Bilimi Hareketi Koordinatörü Muhammed İkbal ALP

Mobil: 0530 304 26 86 - mikbalp@gmail.com

Medipol REMER, Kavacık Kampüsü/ Kavacık Kavşağı, Beykoz/ İstanbul


Son Dakika Advertorial Gençler geleceğin bilimini konuşuyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement