Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

CHP, örgütlere gönderdiği genelge ile hayatta olmayanlar adına seçmen bilgi kağıdı gönderildiği iddialarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

05.06.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, örgütlere gönderdiği genelge ile hayatta olmayanlar adına seçmen bilgi kağıdı gönderildiği iddialarına karşı dikkatli olunmasını istedi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamada, parti örgütüne, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan imzalı bir genelge gönderildiği belirtildi.

Öldüğü halde seçmen kütüğünden silinmeyen vatandaşlara ait kimlik belgelerinin yeniden düzenlenerek Suriyeli ve diğer sığınmacılara oy kullandırılacağı konusunda ciddi şüpheler bulunduğu ifade edilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"Sandık kurulu üyelerimiz ve gözlemcilerimizin, oy kullanmaya gelenlerin kimlik belgelerini kontrol ederken, bu kişilerin kimlikteki doğum tarihi ile fiziki görünüşünün karşılaştırması, kimlikte yazılı doğum tarihi ile fiziki görünüşü uyuşmayan kişilerin oy kullanması halinde tutanak tutularak, şikayet ve itiraz hakkını kullanması; bu kişilere dair bilgileri gecikmeksizin ilçe başkanlıklarımıza bildirmesi gerekmektedir."

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da engelli ve yaşlıların rahat oy kullanabilmeleri için CHP'li belediyelere bir yazı gönderdi.

Ağbaba yazısında, genel seçimde yaşlı ve engellilerin sandıklara erişim ve ulaşımlarının sağlanması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement