Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yerli Lazer Silahı İstiyor - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yerli Lazer Silahı İstiyor

Genelkurmay Başkanı Özel, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'tan, Türk Silahlı Kuvvetleri için yerli lazer silahı üretilmesini istedi.

06.02.2015 07:54  Güncelleme: 08:07

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, önceki akşam Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile görüşmesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için yerli lazer silahı üretilmesini istedi.

Bakan Işık, TÜBİTAK'ın böyle bir silah üzerinde çalışmalarının bulunduğunu belirterek teklife sıcak yaklaştı. Lazer silahı TSK'ya uygun bir şekilde geliştirilecek. Silah, savaş uçaklarına monte edilecek.

BASINA KAPALI BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Basına kapalı gerçekleşen baş başa görüşmede ortak savunma projeleri gözden geçirildi. Işık, Genelkurmay Başkanı'na, TÜBİTAK tarafından yürütülen projeler hakkında bilgi verdi; seyir füzesi SOM, Nüfuz Edici Bomba ve F16 uçakları için geliştirilen Elektronik Harp Podu Projesi'ni anlattı. TÜBİTAK'ın geliştirdiği Deniz Altı Taktik Simülatörü'nün de tamamen yerli olarak geliştirildiğini bildirdi.

ÖZEL, DAHA ETKİLİ VE GÜÇLÜ BİR SİLAH İSTİYOR

Özel, uçaklara takılan lazer silahlarda yaşanan teknik sorunlara dikkat çekerek, milli lazer silahında bu hususlara dikkat edilmesini önerdi. Özel, TSK için daha etkili ve güçlü bir silah üretilmesini istedi.

SADECE ABD'DE VAR

Dünyada sadece ABD'de bulunan lazer silahın yerli olarak geliştirilmesi için TÜBİTAK düğmeye bastı. Bu kapsamda, önümüzdeki 5 yıllık dönemde lazer silahı geliştirme çalışmaları tamamlanacak.

Şu anda Ar-Ge ve tasarım aşamasında olan lazer silahı; insansız hava araçları ve gemiler ile güdümlü füzelerin imhasında kullanılacak. (Habertürk)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yerli Lazer Silahı İstiyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Yerli Lazer Silahı İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • yalanizmle yönetim: Lan doğu elden gitti, bayrak ayak altı, yolsuzluklar rüşvet hukuksuzluk tavan yaptı; lazer silahı siparişi vermiş lermiş. . . Kime verdin siparişi? Fikri nin bilimle ne kadar alakalı olduğunu gördük. 10 36 Yanıtla
  • L54: Eger bu Silah yapilsin burda onlarca vatan haini silahi kötülüyecek 37 5 Yanıtla
  • ÖZ MALATYALI: LAZER SİLAHINI ALIP NE YAPACAKSIN EVDE OYUNCAK NİYETİMİ OYNAYACAKSIN ZATEN DAĞDAKİ PKK GÜNEYDOĞUDA İSTEDİĞİNİ YAPIYOR DEVLET ELINI AYAĞINI ÇEKMİŞ SENİ NEYİN DERDİNDESİN NECDET ÖZEL BENİM EVDE BİR TANE OYUNCAK LAZER SİLAH VAR SANA GÖNDEREYİM EVİNDE OYNARSIN 7 31 Yanıtla
  • Ali tekten: Nejdet özel kusurabakma da savaş çıksa senle savaşa bile gitmem 10 27 Yanıtla
  • yalan terörü ve sürü psikolojisi: Lan oğlum yalan, vallahi yalan billahi yalan. Elektirikli arabanız yerli otomobiliniz, petrolünüz, akaryakıtta indirim, dünya birinciliği filan falan. . nerde 13 senedir? 10 24 Yanıtla
  • karamurat: öncelikle aselsan mühendisleri hayatta kalsın yaşarlarsa onlar daha neler bulur. 30 1 Yanıtla
  • recep: Amerikanın lazer silahı 40 milyon dolara mal oldu. Durmak yok Bol keseden atışa devam 5 25 Yanıtla
  • KOYVERRRR: Bazı kör sağırlar son sönemde yapılan bütün yerli silah, tank, uçak, helikopter vs. . . den habersizce yorum yapıp kendilerine kahkahalarla güldürmeyi becermişler , google kullanmayı bile bilmeyenler . . . . ezikliğin ve seviyesiz muhalefetin dibinde bulunanlar. Ama normaldir 13 senedir seçimlerde tokat, şamar yiye yiye beyinleri sulanmış taktir ve muhakeme yeteneklerini kaybetmişler . . . . 23 5 Yanıtla
  • La-Edri: Ordu elden gitmiş. Bu adam neyin peşinde 4 21 Yanıtla
  • Hatay: Askeri Alanda Diger ulkelere biz satmaliyiz silahi. Bukonudada guclu olmaliyiz. 23 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement