Gercüş'e Erken Uyarı Sistemi - Son Dakika
Yerel

Gercüş'e Erken Uyarı Sistemi

Gercüş\'e Erken Uyarı Sistemi

Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalına kurulacak olan erken uyarı sistemi sayesinde, hava tahmini, nem oranı, arazilerde olası hastalıklar önceden tespit edilebilecek.

09.04.2015 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gercüş kırsalına erken uyarı sistemi kuruluyor.

Gercüş Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, kırsal alanlarda ürünlerin korunması için erken uyarı sistemini hayata geçiriyor.

150 Bin Tl'ye mal olacak olan sistem sayesinde, hava tahmini, nem oranı, arazilerde olası hastalık ya da ürünlerin zararını önceden tespit edebilecek.

Gercüş İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada "Gap İdaresi tarafından programa alınan Gercüş İlçesi Entegre Alt-Bölge Kırsal Kalkınma Planına dahil edilen üç farklı bölgede tarımsal alanda hava tahmin ile hastalık-zararlı ve dona karşı erken uyarı sistemi projesi için malzeme alımı ve kurulum ihalesi işi açık ihale usulü ile ihale edilecektir. Proje kapsamında, 3 adet hava sıcaklığı ve nem sensörü, yağış miktarı sensörü, yaprak ıslaklığı sensörü, rüzgar hızı sensörü, global radyasyon sensörü, sulama modülü lisansı, gprs modem, solar panel, bağ hastalık modülü lisansı, buğday hastalık lisansı, montaj ve bağlantıları ve koruma kafesi satın alınacak" denildi. Kaynak: Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Gercüş'e Erken Uyarı Sistemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement