Geri Dönüştür Hayatı Değiştir" - Son Dakika
Yerel

Geri Dönüştür Hayatı Değiştir"

Geri Dönüştür Hayatı Değiştir"

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu’nun başlatmış olduğu “Geri Dönüştür Dünyayı Değiştir” projesi meyvelerini vermeye başladı.

16.11.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu'nun başlatmış olduğu "Geri Dönüştür Dünyayı Değiştir" projesi meyvelerini vermeye başladı.

Geçen mayıs ayında başlatılan ve geri dönüşüm konusunda gerek çevre bilincinin artırılması gerek ise ambalaj atıklarının çevreye verdiği zararı en aza indirmeyi amaçlayan proje kapsamında yürütülen çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Konu ile ilgili Espark önünde basın açıklaması yapan Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu üyeleri, projenin detaylarını aktardı. Grup Başkanı Selma Güder, "Gelişmiş ülkelerde bitirilmeye çalışılan naylon poşet kullanımını azaltmak için projemiz kapsamında başlattığımız pazar filesi kullanımına vatandaşlarımızı teşvik ediyor, olgunlaşma enstitüsü öğretmenlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz kurslarımızda pazar filesi örmeyi öğretiyoruz. Bu konunun önemini "Geri Dönüştür Dünyayı Değiştir" projemiz kapsamında kent merkezimizin yanı sıra ilçelerimizden de tüm hemşehrilerimize ulaştırarak anlatmayı hedefliyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından olgunlaşma enstitüsü öğretmenleri ve Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu üyelerinin yapmış olduğu fileler, açılan stantta Eskişehir halkının beğenisine sunuldu. Son olarak da şuana kadar proje ile ilgili konseye destek veren kurum ve kişilere Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geri Dönüştür Hayatı Değiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement