Atık Getirene Çam Fidanı - Son Dakika
Yerel

Atık Getirene Çam Fidanı

Atık Getirene Çam Fidanı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, atık kızartmalık yağ ve elektronik atıklarını getiren vatandaşlara çam fidanı verdiklerini belirtti.

03.04.2014 16:39  Güncelleme: 17:07

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında atık pil toplama kampanyası çerçevesinde ilk bir ayda 67 bin 500 pil toplandığını belirtti.

11 farklı alanda 12 yıldır büyük bir titizlik ve gayretle geri dönüşüm çalışması yaptıklarını anımsatan Büyükkılıç, " Türkiye'de tescilli en çevreci belediye olarak çevremiz ve doğamız için çalışmalar sergiliyoruz. Plastik, kağıt, cam, metal toplama ile başlayan çalışmamız da elektronik, pil, yağ ve lastik gibi atıkları toplayarak, atık toplama tesisimizde ayrıştırıyor ve geri dönüşümünü sağlıyoruz."  ifadelerini kullandı.

Geri dönüşümün çevreye katkısına dikkati çeken Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Amacımız, toplumumuzda bu konuya dikkat çekerek duyarlılık oluşturmaktır. Çevre ve insan sağlığına son derece zararlı olan atık pillerin 1 tanesinin 4 metrekare toprağı kirlettiğini düşünürsek kampanya süresince 270 bin metrekare toprağın kirlenmesi önlenmiştir. 'Pil Getir, Çam Götür' kampanyasında şu ana kadar 3 binden fazla çam fidanının vatandaşlara dağıtılarak toprakla buluşması sağlanmıştır. Bu sayede hem çevreyi temizlerken hem de daha yeşil bir Melikgazi için çalışıyoruz. Atık piller daha önce poşet içerisinde toplanırdı. Ancak yeni dönemde vatandaşlardan pillerini pet şişelerde toplamalarını istiyoruz. Atık bitkisel kızartmalık yağlarını ve elektronik atıklarını getirecek vatandaşlara çam fidanı hediye edeceğiz." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atık Getirene Çam Fidanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement