Germencik Ziraat Odası'nın Kültür Projesinde Sona Gelindi - Son Dakika
Yerel

Germencik Ziraat Odası'nın Kültür Projesinde Sona Gelindi

Germencik Ziraat Odası\'nın Kültür Projesinde Sona Gelindi

Germencik Ziraat Odası Başkanlığı'nın tüm ilçenin ortak faydasına yönelik hayata geçirdiği 'Yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi' projesinde son aşamaya gelindi.

28.06.2013 11:56

Germencik Ziraat Odası Başkanlığı'nın tüm ilçenin ortak faydasına yönelik hayata geçirdiği 'Yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi' projesinde son aşamaya gelindi.

Çiftçi ve üreticiye verdiği desteği her anlamda sürdüren Germencik Ziraat Odası dev bir projeye daha imza atıyor. Oda üyelerinin resmi işlemlerini daha sağlıklı ve hızlı şekilde gerçekleştirmeleri için modern bir hizmet binası hazırladıklarını belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, proje ile oda üyesi çiftçilerimizin yanında tüm ilçe halkına da kalıcı bir eser kazandıracaklarını söyledi. Germencik halkının yıllardır ilçede; konferans, panel ve kültürel etkinliklerin düzenleneceği bir kültür sarayının yokluğundan dolayı büyük sıkıntı çektiğini ifade eden Başkan Akın, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu kaydetti.

Yıllardır görmezden gelinen bu problemi çözmek için, iş başına geldikleri 2010 yılından itibaren çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın, "Yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi" projesinde hem çiftçilere hem de vatandaşa fayda sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Zemin katta 400 kişilik Konferans salonu, 1. katta Ziraat Odası hizmet birimleri üst katta ise İlçe Tarım Müdürlüğü'nün yer alacağı binanın, çiftçilerin resmi işlerini tek yerde gerçekleştirip takibini kolaylaştıracak bir kompleks olacağını söyleyen Başkan Akın, Yeni Büyükşehir yasası ile Germencik'in kendisine bağlanacak 27 köy ve 3 belde ile dev bir ilçe haline geleceğinin altını çizdi. Akın, "Projeyi, gelecek 10-15 yılın nüfus, göç ve büyüme olasılıklarını planlayarak hazırladık." şeklinde konuştu.

"TARIM, EĞİTİM VE SOSYAL HAYATA KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

400 kişilik konferans salonunda çiftçilerimiz, gençlerimiz ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm Germencik halkının eğitimi için organizasyonlar düzenleneceğini belirten Akın, "Üniversitelerimizden Modern Tarım konusunda uzman akademisyen ve sektör temsilcilerinin katılacağı, çiftçilerimize yönelik paneller ve seminerler düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler ile tarımda büyük bir değişim ve gelişmenin eşiğinde olan Germencik için organik tarım ve jeotermal seracılık başta olmak üzere vizyon yaratacak projeler hazırlamayı sürdüreceğiz. Gençlerimiz için sosyal, kültürel ve dini konularda farklı etkinliklerimiz olacak. Bu çerçevede konferans salonumuzdan faydalanmak isteyen hiçbir kuruluş, STK, okul ve kurumdan ücret talep etmeyeceğiz." dedi.

BORÇSUZ, ÜRETİP HİZMET EDEN BİR ZİRAAT ODASI

Başkan Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son günlerde aidatlarımız eleştiriliyor. Germencik Ziraat Odası, borcu olmayan, bölgemiz için katma değer yaratacak yatırımlar yapan bir kurumdur. Aidatlarımız TZOB'un belirlediği üst sınır göz önüne alınarak arttırılmıştır. Geçmiş yıllarda diğer Ziraat Odalarına oranla düşük kalan aidatlarımız normal seviyeye çıkmış, bu doğrultuda hizmet ve yatırım gücümüz artmıştır. Yeni hizmet binası ve Kültür sarayı projemiz bunun en açık örneğidir. Ayrıca 2012-13 aidatları alınmış olup üyelerimiz sadece 2014 aidatlarını ödeyeceklerdir. Bunun da çiftçimiz üzerinde bir rahatlama sağlayacağı inancındayım." şeklinde konuştu.

"Satan değil alan, toplumun geneli için katma değer yaratan" bir yönetim anlayışı ile çalıştıklarına vurgu yapan Akın; "Ziraat odasında başkanlık görevine geldiğimiz günden bu yana borçlarımızı sıfırladık. 43 Milyon TL alacak ve 49 Milyon TL borç ile devraldığımız Ziraat Odamızda aylık giderler aldığımız tasarruf tedbirleri ile 17-18 bin TL'den, 8-9 bin TL'ye düştü. Odamızın TZOB dahil olmak üzere hiçbir kurum ve kişiye borcu yoktur. Bunun yanında 250 bin TL değerinde bir arsa aldık, kasamızda ise inşaatı başlatmaya yetecek 250 bin TL paramız bulunuyor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Germencik Ziraat Odası'nın Kültür Projesinde Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement