Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

"Şu anda yöredeki (Balıkesir) rekolte düşüklüğü iklimsel faktörler başta olmak üzere kısmen bazı hastalıklardan (pas ve kök çürüklüğü) kaynaklanmıştır" "(Balıkesir) Ziraat Odası başkanının açıklamasında verim düşüklüğü nedeni farenin verdiği zarar gibi gösterilse de fare esas zararını ilkbaharda yaptığı.

15.07.2014 16:09

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Balıkesir'de şu anda görülen rekolte düşüklüğünün, iklimsel faktörler başta olmak üzere kısmen bazı hastalıklardan (pas ve kök çürüklüğü) kaynaklandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat'ın, Balıkesir'de tarla fareleri nedeniyle buğday üretiminde zarar meydana geldiği yönündeki açıklamasının yer aldığı haberler anımsatılarak, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Tarla farelerinin ürüne yönelik zararı, kış veya erken ilkbahar aylarında yani buğday başağa kalkmadan verdiği, bu nedenle bu mevsimde buğdayda fare zararı olması veya görülmesinin mümkün olmadığı bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yine bu yıl farelerin Balıkesir'deki zararının yüzde 3 civarında olduğu bahar aylarında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tespit edilmiştir. Zararın tespit edildiği yerlerde Bakanlığımız tarafından fare zehri çiftçiye zamanında dağıtılmıştır. Ziraat Odası Başkanı'nın açıklamasında verim düşüklüğü nedeni farenin verdiği zarar gibi gösterilse de fare esas zararını ilkbaharda yaptığı için bu bilimsel olarak mümkün değildir. Şu anda yöredeki rekolte düşüklüğü iklimsel faktörler başta olmak üzere kısmen bazı hastalıklardan (pas ve kök çürüklüğü) kaynaklanmıştır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement