Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, güvenilir gıda konusunda çocuklarda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Resim Yarışması"nın ikincisi için başvuruların 3 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

16.02.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, güvenilir gıda konusunda çocuklarda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenecek "Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Ulusal Resim Yarışması"nın ikincisi için başvuruların 3 Nisan- 1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye genelindeki ilkokulların 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliğinin (SETBİR) sponsor olacağı belirtildi.

Çocukların hayallerini resim aracılığıyla görsel bir şölene dönüştürecek yarışmayla, özellikle geleceğin bireyleri olacak çocuklarda, güvenilir gıdaya dönük bilinç ve farkındalık yaratılmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, "Türkiye'de genç nesillerin gıda güvenirliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturarak gıda güvenirliği konusunun geniş kitlelere duyurulması planlanıyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamaya göre yarışma, Türkiye genelindeki yaklaşık 29 bin ilkokulu kapsayacak. Yarışma kapsamında 81 ilin birinci, ikinci ve üçüncülerine toplam 243 ödül verilecek. Yurt genelinde dereceye giren resimler arasından belirlenecek Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne de ödüller verilecek. Yarışma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'yla işbirliği yapılacak. Yarışma sonunda dereceye giren eserlerden oluşan gezici sergi, tüm Türkiye'yi dolaşacak.

Yarışma için başvurular 3 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement