Giresun'da İnşaat Temelinde Kayma, 6 Katlı Apartman Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da İnşaat Temelinde Kayma, 6 Katlı Apartman Boşaltıldı

Giresun\'da İnşaat Temelinde Kayma, 6 Katlı Apartman Boşaltıldı

Giresun'da inşa edilecek bir binanın temel kazısı sırasında meydana gelen göçük, bitişikteki yapılarda hasara neden oldu.

10.04.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da inşa edilecek bir binanın  temel kazısı sırasında meydana gelen göçük, bitişikteki yapılarda hasara neden oldu. Tek katlı muhtarlık binası yan yattı, hasar gören 6 katlı 24 daireli apartman ise boşaltıldı.

Gedikkaya Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi yanında bulunan bir inşaatın temelinde dün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Muhtarlık binası ile yanında bulunan 6 katlı ve 24 daireli apartmanda da hasar oluştu. Polis bölgede güvenlik önlemi aldı, apartmanda oturanlar tedbir amacıyla tahliye edildi.

Dün geceyi yakınlarının ve komşularının evinde geçiren apartman sakinleri korkulu anlar yaşadı. Apartmanın 5'inci katında oturan Meltem Bozdoğan, binanın önceki gece  sallandığını, dün de göçük yaşandığını belirterek şöyle dedi:

"Dün geceden beri dışarıdayız ama bu saate kadar buraya hiçbir yetkili gelmedi. Evlerimizde hasarlar oluştu. Binanın tabanında çatlama var. Eve giremeyiz. Zaten  psikolojik olarak da çok zor durumdayız. Binanın önüne duvar çekilerek sorun giderilecekmiş. Eğer o kadar güveniyorlarsa anahtarımı vereceğim, gelsin evde dursunlar."

'EVDEN ÇIKIN DİYORLAR, YER GÖSTERSİNLER'

İnşaatın Ağustos ayından bu yana sürdüğünü anlatan, derine inilmemesi için daha önce de uyarıda bulunduklarını kaydeden Kemal Çapan ise, "Üst kısmı çöker dedik ama dinlemediler, kazmaya devam ettiler. En sonunda kaymaya başladı. Binada çatlaklar oluştu. Artık güvenip oturma şansımız kalmadı" diye konuştu. Merve Şahin de, "Dün akşam yetkililer geldi, inceledi. Ama şu saate kadar bir çözüm sunulmadı. Çatlaklar giderek büyüyor. Apartmanda hamile kadınlar var. Çocuklar okula gidecek. Bize 'evden çıkın' diyorlar ama gidecek yerimiz yok. Bize bir yer göstersinler" diye dert yandı.

Apartman sakinleri, savcılığa suç duyurusunda da bulundu. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun'da İnşaat Temelinde Kayma, 6 Katlı Apartman Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement