Giresun'da Yeni Projeler Hayata Geçiriliyor - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Yeni Projeler Hayata Geçiriliyor

Vali Hasan Karahan, 2014 yılında Giresun'da önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

07.01.2014 11:25  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Hasan Karahan, 2014 yılında Giresun'da önemli projelere imza atmayı hedeflediklerini söyledi.

Karahan, yaptığı açıklamada, Giresun'da hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Geçtiğimiz yıllarda çalışmalarına başlanılan ancak yarım kalan projelerden teleferik  projesinin tamamlanması için girişimlerin sürdürüldüğünü aktaran Karahan, "İlimizde yıl içinde 350 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi yapımı projesini hayata geçireceğiz. Projenin takibindeyiz. Giresun'da sosyal ve ekonomik hayatı renklendirecek  büyük alışveriş merkezi  yok. Bu konuda uygun bir yer bulunursa elimizi çabuk tutarak uygun bir büyüklükte Trabzon ile Samsun arasında böyle ciddi bir alışveriş merkezini hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Karahan, yıl içinde turizme dönük projeleri de uygulamaya koyma arzusunda olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kulakkaya ve Kümbet yaylalarını kış turizmine açmayı düşünüyoruz. Kayak projesiyle ilgili Kümbet ya da Kulakkaya da bir kış turizmiyle ilgili bir alt yapı araştırıyoruz. Bölgemizde yine turizme katkı sağlayacak bir eğlence-konaklama merkezi eksikliği var. Yol üzerine kurulu Karadeniz Bölgesi'ne hitap edecek bir merkez. Sahil yolu üzerinden binlerce araç gelip geçiyor. Bu merkezlerde 1 saat dursa araçlar ilimize çok büyük bir gelir getirebilir. Bununla ilgili de yatırımcılarla da temaslarımız sürüyor."

Giresun'da fındık satış merkezlerinin yapımını planladıklarını ifade eden Karahan, şehirler arası kara yolları güzergahlarına yapılacak bu merkezlerin Giresun ekonomisine ciddi kazanımlar sağlayacağını da sözlerine ekledi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Yeni Projeler Hayata Geçiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement