Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun Açıklaması

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, döner sermayeden bilimsel araştırma fonuna aktardıkları miktarı iki katına çıkarttıklarını, bilimsel projelere daha fazla destek sağlayacaklarını söyledi.

07.08.2016 12:49

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, döner sermayeden bilimsel araştırma fonuna aktardıkları miktarı iki katına çıkarttıklarını, bilimsel projelere daha fazla destek sağlayacaklarını söyledi.

Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi rektörlüğüne atanmasının üzerinden 3 ay geçtiğini hatırlattı.

Gece gündüz çalışarak kendisine güvenenleri mahcup etmemeye çalışacağını ifade eden Coşkun, Giresun ve üniversite için elinden gelenin en iyisini yapmayı hedeflediğini dile getirdi.

Coşkun, üniversitenin eğitim kalitesini yükseltmek istediğini vurgulayarak, "Üniversitemiz maalesef kendi sınıfındaki, klasmanındaki üniversiteler arasında, 2000'den sonra kurulan üniversiteler arasında son 5 yılda çok ciddi irtifa kaybetmiş. 11. sıradan 39. sıraya geldi. Bu benim açımdan çok üzüntü verici." dedi.

Akademik personelin çeşitli imkanlarla destekleneceğini, böylelikle de üniversitenin hızla gelişim göstermesini amaçladıklarını dile getiren Coşkun, şunları söyledi:

"Üniversitemizin tekrar benim rektörlüğüm döneminde, bilimsel anlamda daha üst sıralarda yer alması için bu gerilemeyi durduracağız. Yeniden yükseliş trendine sokma noktasında çaba sarf edeceğiz. Bunun için bilimsel projeleri daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. Döner sermayeden bilimsel araştırma fonuna aktardığımız miktarı iki katına çıkarttık. Bilimsel projelere daha fazla destek sağlayacağız. Yine Giresun Üniversitesi Vakfı imkanlarını kullanarak yurt dışına gitmek isteyen akademik personele daha güçlü destekler sağlayacağız. Çok yayın yapan akademisyenlerimizi ödüllendirecek bir sistem kurarak, bilim insanlarını sürekli üreten bir pozisyonda ve üretim faaliyeti içerisinde tutma gibi hedeflerimiz var."

Öğrencilere yönelik projeler

Coşkun, öğrencilerin de daha iyi ve modern ortamlarda eğitim almalarını sağlamak adına projeler geliştirdiklerini ifade ederek, konaklama ve burs olanaklarındaki yetersizliklerle ilgili iyileştirmelerin yapılması ve sorunları çözme noktasında girişimlerinin bulunduğuna işaret etti.

Üniversitedeki spor komplekslerinin artırılması için projeler hazırladıklarını söyleyen Coşkun, "Kütüphane imkanları yetersizdi. Daha fazla öğrencimizin bu imkandan yararlanması için yeni bir kütüphane binası yapıyoruz. Yine üniversitede yemekhane imkanları yetersizdi. Şimdi yeni bir yemekhane yapıyoruz. Böylece öğrencilere daha geniş bir yemekhane ortamı sunacağız. Öğrencilerimizin yaşadığı tüm sorunları çözümüne yönelik projeler geliştireceğiz." dedi.

Üniversitede fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu belirten Coşkun, Güre Yerleşkesi çevresindeki arazileri istimlak ederek sorunu çözmeyi hedeflediklerini aktardı.

Coşkun, 750 bin nüfusun altındaki illerde tıp fakültesi ve araştırma hastanesi olmadığını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz de mevcut Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ve diğer kamu hastanelerimizle birlikte afiliasyon olmak istiyoruz. Yani tıp fakültesi öğretim üyelerimizi bu hastanelerde görevlendirerek hem döner sermaye imkanı sunmak hem kendilerine Giresun halkına daha fazla hizmet sunma imkanı sağlamak, hem de öğreticilerimizin daha iyi eğitim almaları noktasında çabalarımız var. YÖK'ten bu yönde protokol onaylandı. Yarın Sağlık Bakanlığına gerekli yazımız gönderilecek. Bakanlıktan olur geldikten sonra da afiliasyonu sağlamış olacağız. Bu öğrencisinin de akademik personelin de Giresunlunun da kazanç sağlayacağı bir uygulama olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement