Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Ekonomi

Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizlikle mücadele konusunda kendilerine de önemli görevler düştüğünü belirterek, "Girişimci olmak, başkalarını da yanında istihdam etmek gibi önemli bir işlevi de yerine getiriyor" dedi.

16.06.2015 12:19

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizlikle mücadele konusunda kendilerine de önemli görevler düştüğünü belirterek, "Girişimci olmak, başkalarını da yanında istihdam etmek gibi önemli bir işlevi de yerine getiriyor" dedi.

TESK, KOSGEB ve İŞKUR'un iş birliğiyle düzenlenen girişimcilik eğitimlerinde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi.

TESK binasındaki törende konuşan Palandöken, sertika almaya hak kazananların bundan sonraki süreçte iş yeri sahibi olmalarının, ülke ekonomisi açısından önemine işaret etti.

İşsizlikle mücadele konusunda TESK'e de önemli görevler düştüğünü dile getiren Palandöken, "Girişimci olmak, başkalarını da yanında istihdam etmek gibi önemli bir işlevi de yerine getiriyor" diye konuştu.

Palandöken, gençlerin iş yeri kurarken çeşitli engellerle karşılaştıklarının altını çizerek, bu tip kursların girişimci adaylarının birbirlerini tanıması için önemli bir fırsat yarattığını kaydetti.

Daha önce açılan kurslarda eğitim görenlerin işletmelerini gördüklerinde gurur duyduklarını belirten Palandöken, "Türkiye'de girişimcilikte başarılı olan birçok gencimiz, doğru yatırım ve küçük bir sermayeyle işlerini büyütebiliyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan 49 kişiyi temsilen, bazı kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement