Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak" Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak" Konferansı

California Üniversitesi, Berkeley Girişimcilik ve Kalkınma Programı Direktörü Zahedi: "Son 12 yıl içinde Türkiye şaşırtıcı bir dizi ekonomik başarıya imza attı" "Türkiye, kapsayıcı büyüme motorunu çalıştırarak yeni istihdamlar oluşturulması, orta sınıfın geliştirilmesi, gençlerin güçlendirilmesi, özel.

23.10.2014 13:46

California Üniversitesi, Berkeley Girişimcilik ve Kalkınma Programı Direktörü Prof. Dariush Zahedi, son 12 yıl içinde Türkiye'nin şaşırtıcı bir dizi ekonomik başarıya imza attığını söyledi.

Zahedi, Borsa İstanbul ev sahipliğindeki "Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak: Girişimcilikte Yükselen Ülke Türkiye'ye Bölgesel ve Küresel Bakış" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, son 12 yıl içinde Türkiye'nin şaşırtıcı bir dizi ekonomik başarıya imza attığını bildirdi.

Türkiye'nin GSYH'sını 3 katına, orta sınıfın büyüklüğünü 2 katına çıkardığını; fakirlik oranını yarı yarıya azalttığını, ekonomisini geliştirdiğini ve mal ile hizmetlerde bölgesinde en önemli ihracatçı ülkelerden biri haline geldiğini belirten Zahedi, bu dönemde Türkiye'nin komşularının daha az başarılı olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin komşuları ile aynı ölçüde olmasa da ısrarlı, sürekli bir genç işsizlik sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirten Zahedi, bunun her ülkenin karşı karşıya kaldığı bir sorun olduğunu ifade etti.

Müteşebbislik ve inovasyon kapasitesinin öneminin burada ortaya çıktığını bildiren Zahedi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü bu sayede Türkiye, etkileyici ekonomik başarıları bir sonraki düzeye taşıyacak ve gençler arasındaki işsizliğin önüne geçebilecektir. Bu sayede eksikliklerini artı değerler haline dönüştürecektir. Türkiye, kapsayıcı büyüme motorunu çalıştırarak yeni istihdamlar oluşturulması, orta sınıfın geliştirilmesi, gençlerin güçlendirilmesi, özel sektörün genişletilmesi ve beyin göçüne son verme konusunda büyük adımlar attı."

Bu arada açılışta California Üniversitesi, Berkeley Rektör Yardımcısı Prof. Robert M. Price da söz aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Girişimcilik Yoluyla Köprüler Kurmak' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement