"Gittiler İşte" Tatavla Sahne'de! - Son Dakika
Güncel

"Gittiler İşte" Tatavla Sahne'de!

"Gittiler İşte"; 7 Aralık günü Tatavla SAHNE'de tiyatroseverlere "Merhaba" diyor!

03.12.2014 11:02

Özgür Özcan'ın yazdığı, Murat Murşitpınar'ın yönettiği "Gittiler İşte" oyunu; kent kültürü, kimlik, yerel tarih gibi alanlara özel ilgi duyan, aktif sivil toplumcu Şeyhmus Diken'in aynı adlı romanından esinlenildi. Özgür Sanat Tiyatrosu tarafından sahneye konan "Gittiler İşte" oyununda; Güler Özgenç, Ali Siga, Özgür Özcan ve Nihat Mürşitpınar rol alıyor.

Gittiler işte… Peki, kimdi, kimlerdi bu gidenler? Kimilerimizin kadim dostuydu, kimilerimizin ustasıydı, kimilerinin bir türlü söylenemeyen yüreklerdeki sevdasıydı, kimilerimizin dert ortağıydı, kimilerimizin sevda türküleriydi bu gidenler. Gidenlerden dört dostun bir araya gelmesiyle başlıyor her şey; ana yurtlarından uzakta konuşuyorlar. İçlerinden biri, Oşin cesaret ediyor, "Geri dönelim mi?" diyor. Dört dost, bu soruyla birlikte kendilerini bir tartışmanın içinde buluyorlar ve kendilerine bile söyleyemedikleri gerçekleri, bir anda dillendirmeye başlıyorlar. Derken, bir mahkeme kurmaya ve herkesin mahkemeden çıkacak karara uymasına karar veriyorlar; böylece yüz yıllık davanın ilk oturumu başlıyor...

Tiyatroseverleri hüzünlü, sitemli, bir o kadar da umut veren bir yolculuğa çıkartacak "Gittiler İşte" oyunu; 7 Aralık 2014, Pazar günü saat 15:00'te Tatavla SAHNE'de sergilenecek.

Tatavla SAHNE'de sahnelenecek oyunlara ait biletler, gişenin yanı sıra Biletix'ten temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Gittiler İşte' Tatavla Sahne'de! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement