Gmis'ten Madencilere Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Gmis'ten Madencilere Ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

07.02.2017 11:59

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Gelik İşletmesinde çalışan madencileri ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, ziyarette işçilere hitaben yaptığı konuşmada, zorlu bir dönemden geçtiklerini, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle engelleri aşacaklarını söyledi.

GMİS'in üyeleriyle ve aileleriyle değil, emeklileri, memuru, esnafı, işsiziyle büyük bir aile olduğunu ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"Öncelikli hedefimiz olan TTK ve Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğüne (MTA) işçi alınması konusunda çabalarımız sürüyor. İş yerlerimiz zor durumda ve mutlaka işçi alınması gerekiyor. Çalışma şartlarımızın zorlaştığını ve risklerin arttığını her ortamda anlatıyoruz.

Her vesileyle TTK'yı hedef göstermek isteyenler var.

İş yerlerindeki çalışma şartlarının ne kadar zorlaştığını hepimiz biliyoruz.

Bugün Türkiye'nin her şeyden çok kendi doğal kaynaklarına ihtiyacı var.

Ekonomik kriz sürüyor.

Türkiye'nin taşkömürü ithalatı için dışarıya verecek 4-5 milyar doları yok.

Yer altında kömürümüz, yer üstünde çalışmaya hazır insanlarımız var.

Türkiye bu kömürü üretmek mecburiyetinde."

GMİS Genel Başkan Yardımcısı ve Toplu İş Sözleşmeleri Komisyonu Başkanı İsa Mutlu, da toplu iş sözleşmesi süreci hakkında madencilere bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gmis'ten Madencilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement