Goal 50'ye Messi Damgası - Son Dakika
Güncel

Goal 50'ye Messi Damgası

Dünyanın en büyük futbol sitesi Goal, en iyi futbolcuların sıralandığı Goal 50 listesini açıkladı.

27.11.2015 14:46

Listenin ilk sırasında yer alan Messi, dördüncü birinciliğini elde ederek, üç birinciliği bulunan Ronaldo'yu geride bıraktı. Daha önce Burak Yılmaz ve Caner Erkin'in de girdiği listede bu yıl Türkiye'den hiçbir oyuncu yer almadı. 2010'un birincisi Sneijder ve geçtiğimiz yılın 41'incisi Robin Van Persie de bu yıl sıralamaya giremeyen isimlerden ikisi oldu.

Dijital spor içeriği sağlayıcısı Perform çatısı altında faaliyet gösteren, dünyanın en büyük futbol sitesi Goal (www.goal.com), son 12 aylık performanslarına göre en iyi futbolcuları gösteren Goal 50 listesini açıkladı. Barcelona'nın ve Arjantin'in yıldızı Messi, listenin ilk sırasında yer alarak, Ronaldo ile girdiği rekabette durumu 4-3'e getirdi. Messi'nin takım arkadaşları Suarez ve Neymar ise üçüncü ve dördüncü olarak sıralandı.

2008 yılından bu yana hazırlanan Goal 50 listesinde, bu yıla dek her iki oyuncunun da üçer birinciliği bulunuyordu. 2015 Copa América finaline Arjantin'in kaptanı olarak çıkan Messi'nin dördüncü birinciliğini elde etmesinde, 2014-2015 sezonundaki başarılı performansı ve 58 gole imza atması önemli rol oynadı.

Goal'e konuşan Lionel Messi, "Ben her zaman benim için önemli olan ödüllerin takım düzeyinde kazanılan ödüller olduğunu söylüyorum. En önemli şey kulübün hedefleri ve bu hedeflere sezon sonunda ulaşılmış olması. Ama Goal 50 gibi bireysel bir ödülü aldığım için de mutluyum" dedi.

Türkiye'den isim yok

2013'te Burak Yılmaz'ın, 2014'te ise Caner Erkin'in yer aldığı listede bu yıl Türkiye'den hiçbir oyuncu yer almazken, 2013 yılının listesinde 10'uncu, 2014'te ise 41'inci sırada bulunan Robin Van Persie bu yıl sıralamaya giremedi. Messi ve Ronaldo'yu geride bırakarak 2010 yılının birincisi olan Wesley Sneijder de Goal 50'de kendisine yer bulamayan isimlerden biri oldu.

Pirlo listede

Goal 50 2015'te dikkat çeken bir ayrıntı da 50 oyuncunun 48'inin Avrupa'nın önde gelen liglerinde top koşturması. Listeye Avrupa dışından girebilen iki oyuncu, ABD'de oynayan ve adı Antalyaspor ile birlikte anılan Andrea Pirlo ile Arjantin birinci liginde forma giyen ve listede bu yıl ilk kez kendisine yer bulabilen Carlos Tevez oldu. Geçtiğimiz yılın ikincisi Arjen Robben, yaşadığı sakatlıkların performansı üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle, bu yıl ancak 23'üncü olabildi.

Bayern Münih'in sekiz oyuncunun bulunduğu Goal 50'de Barcelona'dan yedi, Real Madrid, Chelsea ve Manchester City ve Juventus'tan ise beşer oyuncu yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Goal 50'ye Messi Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement