Gökhan'dan Bir Altın, Bir Gümüş - Son Dakika
Spor

Gökhan'dan Bir Altın, Bir Gümüş

Gökhan\'dan Bir Altın, Bir Gümüş

Kazan’da bugün başlayan Avrupa Halter Şampiyonası’nda erkekler 56 kiloda milli halterci Gökhan Kılıç koparmada Avrupa şampiyonu olurken, toplamda gümüş madalyayı boynuna astı.

06.01.2015 01:25

Gökhan Kılıç, koparmadaki ilk hakkında 113, ikinci hakkında 116 ve son hakkında 118 kilo kaldırarak, Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Bu aynı zamanda Gökhan Kılıç'ın ilk Avrupa şampiyonluğu oldu.

Aynı kiloda mücadele eden Sedat Artuç ise ilk hakkında 113 kiloyu başarılı bir şekilde kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında 116 kiloyu kaldıramayan Artuç, şampiyonayı 7. olarak tamamladı.

Bu kiloda Avrupa ikinciliğini Gökhan Kılıç ile aynı kiloyu kaldırmasına karşın tartıda 90 gram fazlası bulunan Belaruslu Chadovich, üçüncülüğü ise 115 kiloluk kaldırışıyla Moldova'dan Dudoglo aldı.

Koparmada 118 kilo ile altın madalya kazanan Gökhan Kılıç silkmede ilk hakkında 133 kiloyu kaldırırken ikinci denemesinde 137 kiloda başarılı olamadı. Son hakkında 138 kilo için podyuma çıkan Kılıç ağırlığı kaldırarak yedinci oldu.

Sedat Artuç ise silkmede 133 kiloluk ilk hakkında başarılı olamadı. Sağ omzunda sakatlık olduğu gözlenen Artuç ikinci kez aynı ağırlık için podyuma geldi ve bu sefer ağrılarına rağmen ağırlığı kaldırdı. Son hakkında 138 kilo için barın altına giren Artuç bunda da başarılı olamadı ve sonuncu bitirdi. Silkmede Oleg Sirghi 150 kilo ile altın madalyaya ulaştı.

Toplamda ise Gökhan Kılıç 256 kilo ile gümüş maladya kazanırken Sedat Artuç sekizinci oldu. Sirghi toplamdaki 262 kiloluk performansıyla Avrupa şampiyonu oldu.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Gökhan'dan Bir Altın, Bir Gümüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement