Google " Copresence " İsimli Bilinmeyen Projesi! - Son Dakika
Teknoloji

Google " Copresence " İsimli Bilinmeyen Projesi!

Google " Copresence " İsimli Bilinmeyen Projesi!

Google sessiz sedasız " Copresence " isimli bir çalışma yürütüyor!

02.11.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Google sessiz sedasız " Copresence " isimli bir çalışma yürütüyor!

Google kelime olarak bir anlamı olmayan "Copresence" isimli bir proje yürütüyor ve projenin ne üzerine olduğu ile ilgili kesin bilgiler henüz mevcut değil. Ne olduğu kesin olarak belli olmasa da Google'ın ciddi bir şekilde bu proje üzerine çalışmalar yaptığını söyleyebiliriz.

Projenin referansları ilk olarak Google Play servisinin yazılımında karşımıza çıktı. Ortaya birçok iddia atılmış olsa da teknoloji dünyasının fikir birliği yaptığı şey, Copresence 'in bir çapraz platform mesajlaşma sistemi olduğu. Yani bu proje tamamlandığında Google bir uygulama ile Android ve İOS cihazlar arasında bir mesajlaşma servisi hizmeti sunacak fakat daha fazlası da var. Bu projenin duyurulması ile birlikte herkes de büyük bir merak oluştu ve araştırmalar derinleştirildi. Google 'dan bu proje ile ilgili alınabilen tek bilgi ise şu satırlarda oldu :

Google 'a yakın kişilere göre bu proje şirketin en önemli projelerinden biri olacak çünkü Google en büyük rakibi Apple'ın bir servisine rakip olarak çalışacak fakat daha genelleştirilmiş bir servis tasarlıyor. Apple 'ın AirDrop servisine karşılık Google'ın bu projeyi tamamlayacağı düşünülüyor. AirDrop kısaca yakınınızdaki diğer Apple aygıtlarıyla fotoğraf, video, web sitesi, konum ve daha pek çok şeyi kablosuz olarak paylaşmanızı sağlayan bir servis. Google 'ın Copresence projesi ile AirDrop benzeri fakat hem İOS hem de Android cihazlarda kullanılabilecek ve Google bulut sistemiyle entegreli çalışabilecek bir servisi tamamlayacağı düşünülüyor.

Söylentiler ve iddialar her ne kadar ciddi ve mantıklı olsa da Google 'dan resmi bir açıklama gelene kadar bu gizli projenin ne ile ilgili olduğunu bilemeyeceğiz. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

The post Google " Copresence " İsimli Bilinmeyen Projesi! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Google ' Copresence ' İsimli Bilinmeyen Projesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement