Google, Ön Yüklü Uygulama Sayısını Artırmak İstiyor - Son Dakika
Teknoloji

Google, Ön Yüklü Uygulama Sayısını Artırmak İstiyor

Google, Ön Yüklü Uygulama Sayısını Artırmak İstiyor

Gün yüzüne çıkan yeni belgelere göre Google, yeni Android işletim sistemli telefonlarda daha fazla Google uygulamalarına yer verilmesini istiyor.

27.09.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Furkan Yaldız - -

Gün içerisinde 16. yaşını hazırlamış olduğu özel hareketli Doodle ile kutlayan Google, birçok alanda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bildiğiniz gibi Google'ın bazı uygulamaları birçok Android işletim sistemli mobil cihazlarda ön yüklü olarak geliyor. Yeni gelen bilgiler ise Google'ın ön yüklü olarak gelen uygulama sayısını arttırmak niyetinde olduğunu gösteriyor. Hatta dev arama motorunun mobil cihaz üreticilerine bu yüzden baskı yaptığı da belirtiliyor.


The Information adlı internet sitesi tarafından gün yüzüne çıkartılan bazı kontrat belgeleri Google'ın birçok telefonda kendi uygulamalarına daha çok yer verilmesini istediğini gösteriyor. Bu maddelere göre aralarında HTC, Samsung ve Huawei gibi teknoloji devleri de dahil olmak üzere geliştirilen yeni akıllı telefonlarda yaklaşık 20 adet Google uygulamasına yer verilmesi gerekiyor. Ayrıca, varsayılan giriş ekranında Google Play Store'un bulunacağı da maddeler arasında yer alıyor.




Furkan Yaldız - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Google, Ön Yüklü Uygulama Sayısını Artırmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement