Göp: Basın ve Fikir Özgürlügüne Saldırı Boyutları Son Gelişmelerle Daha da Endişe Verici - Son Dakika
Güncel

Göp: Basın ve Fikir Özgürlügüne Saldırı Boyutları Son Gelişmelerle Daha da Endişe Verici

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nca (GÖP) yapılan açıklamada, ""Basın ve fikir özgürlüğüne saldırı boyutları son gelişmelerle daha da endişe verici"denildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bolu Belediyesi'nin, çalışma ruhsatları olmadığı gerekçesiyle binası mühürlenen Bolu Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi binasına yönelik mühürleme işlemi, Anadolu Ajansı'nın Taraf Gazetesine haber servisini kesmesi; basın ve fikir özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.

03.04.2014 16:36

Gazetecilere Özgürlük Platformu'nca (GÖP) yapılan açıklamada, ""Basın ve fikir özgürlüğüne saldırı boyutları son gelişmelerle daha da endişe verici"denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Bolu Belediyesi'nin, çalışma ruhsatları olmadığı gerekçesiyle binası mühürlenen Bolu Havadis Gazetesi ve Bolu Gündem Gazetesi binasına yönelik mühürleme işlemi, Anadolu Ajansı'nın Taraf Gazetesine haber servisini kesmesi; basın ve fikir özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır.

Kamu kaynaklarından ayrılan bütçeyle hizmet veren, yöneticileri hükümet tarafından atanan Anadolu Ajansı'nın, borçlarını gerekçe göstererek Taraf Gazetesi ile sözleşmesini tek taraflı olarak feshetmesi siyasi bir karardır.

Anadolu Ajansı'nın, ajansa yönelik eleştirileri hasmane bir tavır olarak görmesi ve bildiri yayınlaması, bağımsız habercilik adına talihsiz bir gelişme olarak basın tarihindeki yerini almıştır.

Eleştirileri, gazetecilik kuralları ve sınırları içinde değerlendirmek gerektiğine ve gazetelerin görevlerini engelleyecek tepkiler verilmesinin yanlış olduğuna inanmaktayız. Özellikle de kamu adına görev yapan Anadolu Ajansı'nın, gazetelerin çalışmalarını engelleyecek cezalandırma yöntemlerine başvurmaya hakkı ve de yetkisi yoktur.

Anadolu Ajansı'nı borçlarını bahane ederek, medya üzerinde baskı kurmaktan vazgeçmeye, Taraf Gazetesi hakkında verdikleri hukuksuz kararı "geri almaya" çağırıyoruz. " - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Göp: Basın ve Fikir Özgürlügüne Saldırı Boyutları Son Gelişmelerle Daha da Endişe Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement