Gördes'te Organik Tarım Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gördes'te Organik Tarım Toplantısı

Gördes\'te Organik Tarım Toplantısı

Manisa Valiliği ve Manisa Tarım İl Müdürlüğü’nün Organik Tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme Projesi kapsamında Gördes’te Organik Tarım toplantısı düzenlendi.

26.06.2015 13:04

Manisa Valiliği ve Manisa Tarım İl Müdürlüğü'nün Organik Tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme Projesi kapsamında Gördes'te Organik Tarım toplantısı düzenlendi.

Organik Tarımı yaygınlaştırma ve geliştirme amacıyla düzenlenen toplantıya Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İlçe Tarım Müdürü Güngör Akyol, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcileri, muhtarlar ve organik tarım yapacak olan üreticiler katıldı.

Toplantıda organik tarımın amacı, avantajları, ilkeleri, kuralları organik tarım yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, geçiş süreci, desteklemesi hakkında bilgiler verildi. Gördes'in mevcut organik tarım durumu değerlendirildi. Gördes'te daha önceki yıllara göre organik üretim alanlarında artış gözlenmiş ve bu bağlamda üretimi yapılan zeytin, haşhaş, tütün, buğday ve susamdır gibi ürünler en başı çekmiştir. Haşhaş, buğday, susam, zeytinde ilaç kullanılmadığı için özellikle bu ürünlerde organik tarımı geliştirme ve yaygınlaştırma hedeflenmektedir. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gördes'te Organik Tarım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement