Görele'de Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler. - Son Dakika
Yerel

Görele'de Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler.

Görele’de Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce “Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı” kapsamında obeziteyle mücadele için "Sağlığımız İçin Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

25.05.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele'de Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce  "Sağlıklı Yaşam İçin Hareket Yılı" kapsamında obeziteyle mücadele için "Sağlığımız İçin Yürüyoruz" etkinliği düzenlendi.

Görele Cumhuriyet Meydanında başlayan ve Hayrullah Koç Parkı'nda sona eren etkinliğe bazıları bisikletiyle pedal çevirerek, bazıları ise yürüyerek destek verdi.

Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Giresun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, Türkiye'de Beslenme ve Sağlık Araştırma sonuçlarına göre bireylerin yüzde 71.9'unun düzenli fiziksel aktivitede bulunmadığını söyledi.

Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivite (fiziksel hareketsizlik) dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer aldığını hatırlatan Özden, sözlerini şöyle sürdürdü.

"Çağımızın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obezite, kalp- damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas- iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Oysaki haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterlidir. Obeziteyle mücadele etmek için yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığını kazanmalıyız"

Etkinliğe, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele İlçe Halk Sağlığı Müdürü Özge Bebek, Giresun Halk Sağlığı çalışanları, Görele Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları, diğer daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de Obeziteyle Mücadele İçin Yürüdüler. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement