Görele'nin Kurtuluşunun 96'ncı Yılı - Son Dakika
Yerel

Görele'nin Kurtuluşunun 96'ncı Yılı

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kapsamında kitap sergisi açıldı.

15.02.2014 13:24

Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü kapsamında kitap sergisi açıldı.

Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı ve Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi Salonu'ndaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, toplumun kitap ve kültür sergilerine çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Serginin açılmasında emeği geçen Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ile Görele Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Nihat Çelik'e teşekkür eden Yazıcı, "İlk Milli Eğitim Bakanımızın adının verildiği salonda Hasan Ali Yücel Bey'in de ruhu şad olsun diyorum. Görele'nin kurtuluşu anısına açılan bu kitap sergisinde bütün şehit ve gazilerimizin ruhları da şad olsun" dedi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise kültürel çalışmaların şehrin kimliğini oluşturduğunu ve gelecek kuşaklara miras olarak kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Belediye olarak kültürel çalışmalara büyük önem veriyoruz. İnsanların mutluluğunun sağlanması için kitapla, kültürle, eğitimle bütünleştirilmesi büyük önem taşıyor. İnsanın yetişmesi en önemli görevimiz olmalıdır. Şehir kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ancak kültürel çalışmalarla mümkündür. Görele tarihi ve kültürü ile ilgili yapılan çalışmalar milletimizin geleceğiyle de ilgilidir."

Serginin 17 Şubat'a kadar açık olacağı bildirildi. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'nin Kurtuluşunun 96'ncı Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement