Gösterge Arızası Uçağı Geri Döndürdü - Son Dakika
Güncel

Gösterge Arızası Uçağı Geri Döndürdü

Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçağa ilişkin havayolu şirketinin yaptığı açıklamada gösterge arızası yaşandığı bildirildi.

28.07.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'na geri dönen uçağa ilişkin havayolu şirketinin yaptığı açıklamada gösterge arızası yaşandığı bildirildi.

Atlasglobal Hava Yolları'na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı İzmir seferini yapmak üzere dün saat 22.40'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Kalkışından bir süre sonra uçak yakıt kritiğine girdi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle irtibata geçerek geri döneceğini deklare etti. Airbus A320 tipi uçak, saat 23.15'de Atatürk Havalimanı'na geri döndü. Yapılan incelemede gösterge arızası tespit edildi. İzmir yolcuları havayolunun tahsis ettiği bir başka uçağa alındı ve A320 tipi yeni uçak saat 00.45'te İstanbul Atatürk'ten İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gitmek üzere havalandı.

ATLASGLOBAL: YAKIT GÖSTERGESİ ARIZASI

Konuya ilişkin olarak havayolu şirketi yaptığı açıklamada gösterge arızası yaşandığını bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

"27 Temmuz 2015 Pazartesi günü İstanbul - İzmir 21: 30 seferini gerçekleştiren KK28 sefer sayılı TC-ATK uçağımızın yakıt göstergesinde bir arıza meydana gelmiş olup, şirketimizin tüm operasyonlarında bir numaralı önceliği olan uçuş güvenlik kuralları kapsamında uçağımız İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri dönmüştür. Yapılan tetkikler sonucunda konunun bir gösterge arızası olduğu tespit edilmiş olup, uçağın yakıt kritiğine girmesinin söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Söz konusu TC-ATK uçağımız planlanan tarifesi kapsamında uçuşlara devam etmektedir. Atlasglobal Havayolları olarak uçuş güvenliği titizlikle özen gösterdiğimiz bir konu olup, yolcularımızın emniyeti için gerekli bütün süreçlerin hassasiyetle yerine getirildiğini vurgulamak isteriz" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gösterge Arızası Uçağı Geri Döndürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement