Göztepe'den Olay Açıklama! - Son Dakika
Spor

Göztepe'den Olay Açıklama!

Göztepe Spor Kulübü resmi internet sitesinden "İzmir Kamuoyunun Dikkatine" başlıklı bir yazı yayınladı.

13.01.2015 20:13

“Bizans olarak adlandırılan takımlar" cümlesinin dikkatleri çektiği yazı şu şekilde;

Yönetimimiz göreve geldiği ilk günden itibaren, şehrimizin yaşadığı sportif sorunların çözülmesi noktasında elinden gelen tüm katkıyı ortaya koyma gayreti içerisindedir.

Bu gayret kapsamında tüm İzmir kulüpleri ile geçmişe dair olumsuz hatıralarımızı zihnimizden silip, olumlu hatıraları sahiplenip yeni başlangıçlar kurmak için azami çaba sarf etmektedir.

İzmir kulüplerinin çoğunluğunda en temel sorun, kaynak yetersizliğidir. Kıt kaynaklara rağmen kulüpler, verdikleri yaşam kavgası içerisinde Alsancak Stadı'nın kapatılması ve Atatürk Stadyumu'nun da yetersiz kalmasından dolayı maddi ve manevi yeni zorluklara katlanmak durumunda kalmaktadırlar.

Bu nedenle, belki de maddi sorunları bulunmayan tek kulüp olmamıza rağmen en kısa sürede çözüm üretebilmek için gerek yeni stadyumların inşası konusunda gerekse de mevcut statların kullanımı konusunda hiçbir önkoşul öne sürmeden, hiçbir çıkar çatışmasına girmeden olumlu ve yapıcı tavrımızı sürdürmekteyiz.

Teknik Direktörümüz Metin Diyadin'in verdiği rapor doğrultusunda hem stadyumların kullanımı konusunda fayda yaratabilmek hem de Bucaspor’a katkı sağlayabilmek amacıyla ligin ikinci yarısında maçlarımızı Buca Arena Stadı'nda oynamak için Bucaspor'un yeni yönetimi ile bazı görüşmeler yapılmıştır.

Bu görüşmeler her ne kadar birinci derecede kulübümüze ve Bucaspor’a fayda sağlayacak gibi görünse de hem stat kullanımı konusunda hem de İzmir kulüpleri arasında bir dayanışma ve birlikteliğe öncü olup beraber hareket etme ve dayanışma anlamında fayda sağlamaya yönelik önemsediğimiz görüşmelerdir. Yeni yapılacak stadyumlar ve mevcutların kullanımı konusunda bir sinerji yaratmak bunların devamında oluşacak bir çok birlikteliğe vesile olacaktır.

Ancak son günlerde bu görüşmelerle ilgili olumsuz tepkileri - yorumları gözlemlediğimiz için üzücü bir şaşkınlık içerisindeyiz.

İzmir’in şu anda sportif olarak olduğu nokta, kulüplerin içine bulunduğu durum ve bu şekilde devam edildiğinde ortaya çıkması muhtemel durum çok nettir. Paylaşılamayan kavgası verilen şey başarı değil başarısızlıktır. İzmir, geldiği noktada bir hiç üzerinde tartışarak boşa zaman harcamaktadır.

Her yönüyle eleştirilen, Türk Futbolunun kaynaklarını haksız bir şekilde ele geçirdiği iddia edilen bu sebeple “Bizans” olarak adlandırılan takımlar bile kulüplerinin çıkarı noktasında bir araya gelebilmekte beraber hareket edebilmektedir. Bu takımlara karşı İzmir olarak mücadele verebilmek hegemonyalarına son verebilmek varken kendi kendimize engel olarak mücadelede kendi içimizde güç kaybı yaşamamıza sebep oluyoruz. Stat için beraber yaptığımız yürüyüşlere rağmen birbirimize çelme takmaya devam ediyoruz.

Şunu açık yüreklilikle belirtmek isteriz ki; bu ve benzeri engellemeler, çelmeler, anlamsız tepkiler, amacını aşan yorumlar devam ettiği sürece, İzmir birlikteliğini sağlamak mümkün değildir. İzmir için mücadelemiz her şeye ve herkese rağmen azimle devam edecektir.

Taraftarından yöneticisine İzmir kulüplerini ve İzmir spor camiasını tüm ön yargılardan ve kısır çekişmelerden arınarak bugünden itibaren yeni bir başlangıç yaparak futbol başta olmak üzere İzmir sporunu hak ettiği yere taşıma mücadelesine, İzmir birlikteliğine davet ediyoruz.

Mehmet Sepil

Göztepe Spor Kulübü Başkanı

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Göztepe'den Olay Açıklama! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement