Gülüç Belediyesi Mezarlıklarda Kur'an-I Kerim Okuttu - Son Dakika
Yerel

Gülüç Belediyesi Mezarlıklarda Kur'an-I Kerim Okuttu

Gülüç Belediyesi Mezarlıklarda Kur\'an-I Kerim Okuttu

Gülüç Belediyesi tarafından arefe günü nedeniyle şehir mezarlığında Kur’an-ı Kerim okutuldu.

27.07.2014 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gülüç Belediyesi tarafından arefe günü nedeniyle şehir mezarlığında Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, arefe günü dolayısıyla şehir mezarlığında Kur'an-ı Kerim okuttu. Programa Ereğli ve Gülüç'ten çok sayıda vatandaş katıldı. Şehir mezarlığını baştan sona temizlettikten sonra yanına yeni bir şadırvan yaptıran Demirtaş, mezarlıklara gelen insanların daha temiz bir ortamda abdest almalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kur'an-ı Kerim okunup duanın yapılmasının ardından vatandaşlara hitap eden Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, örf ve adetleri yaşatmak için çalıştıklarını ifade etti.

Demirtaş konuşmasında, "Böylesi bir günde katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Cami hocalarımıza da ağzınıza sağlık diyorum. Ramazan ayı biliyorsunuz insanın duygularının en çok kabardığı bir aydır. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı, kıldığınız namazlarınızı kabul eylesin. Fakir insanlarımız için fitre ve zekat yardımlarınızı Allah kabul etsin. Gazze'de hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Orada yaşanan acılar burada bizleri de üzüyor. Allah oradaki Müslüman kardeşlerimize de yardım eylesin. Ramazan Bayramı dargınların ve küskünlerin barıştığı bir bayramdır. Eğer aranızda var ise küçük büyükten özür dileyip, büyükte küçüğüne şefkat gösterip barışsın. Sonuçta hepimizin bir gün dönüp dolaşıp geleceği yer burası, mezarlıklar. O nedenle kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım. Ben şimdiden herkesin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar, büyüklerimin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Gülüç Belediyesi tarafından şehir mezarlığında düzenlenen programa katılan vatandaşlara şeker, lokum ve gül suyu ikram edildi. Vatandaşlar okunan Kur'an-ı Kerim, yapılan dua ve konuşmaların ardından yakınlarının mezarlarını ziyaret ederek dua yapıp üzerlerine su döktüler. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gülüç Belediyesi Mezarlıklarda Kur'an-I Kerim Okuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement