Gümüşhacıköy Emniyetinden Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Gümüşhacıköy Emniyetinden Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürü Hamit Karataş, telefonla dolandırıcılık konusunda vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

15.03.2016 12:44

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürü Hamit Karataş, telefonla dolandırıcılık konusunda vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık yönteminin ülke genelinde yaygın olduğu söyledi. Gelişen teknolojik imkanları kullanan dolandırıcıların mağdurları telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıttığını ve vatandaşın dolandırıldığını anlatan Karataş, şunları kaydetti:

"Dolandırıcılar kullandıkları çeşitli bilgisayar programları sayesinde vatandaşların telefon ekranında '155 Polis İmdat arıyor' yazısının çıkmasını sağlayarak güven kazanıyor. Polis ekiplerini sahte ihbarlarla aradıkları, vatandaşın ikamet bölgesine yönlendirip senaryolarının inandırıcılığını sağlamaktadırlar. Daha sonraki aşamalarda ise verdikleri hesap numaralarına paranızı havale etmenizi ya da para ve altınlarınızı çöp kutuları, park veya sokaklara bırakmanızı istemektedirler. Bu yöntemler dışında vatandaşlarımızın telefon numaralarına 'hediye kazandınız' ya da 'çekiliş kazandınız' gibi mesajlar atarak, vergi veya kargo ücreti adı altında para talep etmektedirler. Ayrıca dolandırıcılar telefonla sizi arayarak sağlık veya hayat sigortanızın yenilenmesi için para yatırmanızı isteyerek de dolandırmaktalar."

Karataş, polis, jandarma, savcı veya herhangi bir kamu personelinin hiçbir şekilde vatandaşlardan elden ziynet eşyası ve para teslimi veya havale ile para talep etmeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gümüşhacıköy Emniyetinden Telefon Dolandırıcılığı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement