GÜNEKAB Meclisi Toplandı - Son Dakika
Güncel

GÜNEKAB Meclisi Toplandı

GÜNEKAB Meclis Toplantısı 26 Eylül Pazartesi günü yapıldı.

26.09.2016 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÜNEKAB ve Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'ın bir toplantı nedeniyle şehir dışında olması sebebiyle GÜNEKAB Meclis 2. Başkan Vekili Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ufuk Atalay başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, 15.30 sıralarında başladı ve Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Birlik sorunlarının görüşüldüğü toplantıda; Birlik Müdürü Feyzi Engin, Paşayiğit'teki Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi ile ilgili bilgi verdi.

Ön ayrıştırma ünitesi ve kompost tesisiyle ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Engin, aktarma istasyonları ile ilgili sürecin işlediğini, 11 kurumun yerler konusunda onay verdiğini, sürecin devam ettiğini, Kasım 2016'da İl Mahalli Çevre Kurulu'nda aktarma istasyonu ile ilgili karar alınmasının beklendiğini bildirdi.

Tesise günde 125 ton çöp döküldüğüne ve bunun hedefledikleri miktarın yaklaşık %70'ine denk geldiğine dikkat çeken Feyzi Engin, Enez ve İpsala Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne bağlı köylerin Paşayiğit'teki tesise çöp getirmede sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Söz alan Birlik üyeleri de sıkıntının; kadro ve araç eksikliği, yol uzunluğu, akaryakıt masrafı fazlalığı, bozuk yol ağı kaynaklı olduğunu dile getirdi.

Üyeler, GÜNEKAB'ın İl Özel İdaresi'ne yol ağındaki bozuklukların giderilmesi ve giderilmediği için yaşanan sıkıntılar konusunda bilgi verilmesini istedi.

Sorunların görüşülmesinin ardından toplantıyı kapatan Ufuk Atalay, verdikleri katkı nedeniyle üyelere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GÜNEKAB Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement