Güney Kore'de Güzellik Yarışması Krizi - Son Dakika
Güncel

Güney Kore'de Güzellik Yarışması Krizi

Uluslararası güzellik yarışmalarında Myanmar'a ilk birinciliği getiren Noe'nun tacının elinden alınması Güney Kore'de tepki çekmeye devam ediyor.

29.08.2014 17:15

Güney Kore'de mayıs ayında düzenlenen güzellik yarışmasında Asya Pasifik Dünya Güzeli seçilen Myanmarlı Myat Noe'nin tacının elinden alınmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Güzellik yarışması organizatörleri, uluslararası  güzellik yarışmalarında Myanmar'a ilk kez birincilik getiren genç kızın tacının elinden alınmasına duyulan tepkiler üzerine sert ifadelerin yer aldığı bir açıklamayla kararını savundu.

Sadece 3 ay önce Asya Pasifik Dünya Güzeli tacıyla ödüllendirdiği Noe için "kaba" ve "yeterince sevimli değil" nitelemelerinde bulunulan açıklamada, "Güzellik yarışmasında birinci olmak için dürüstlük ve sadakat  gibi hoş özellikler gerekir, ancak Noe sergilediği davranışlarla bu ünvana layık olmadığını gösterdi" ifadesi yer aldı.

Noe'ya eşlik eden annesinin vize süresini uzatmak için yaptığı girişimlerin de rahatsızlık verdiğine işaret edilen açıklama, "Annesinin 3 aylık vize elde etmek için yaptığı kanunsuz girişimler, bizi şaşkına çevirdi. Noe'ya güvenimiz yok ve Asya Pasifik Dünya Güzeli olarak görevlerini başarıyla yerine getirebileceğine inanmıyoruz" denildi.

Asya Pasifik Dünya Güzelliği Organizasyonu Basın Müdürü David Kim,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Noe'nun 100 bin dolarlık değerli taşlarla süslü tacı ve meme büyütme operasyonu için verilen 10 bin dolarla kayıplara karıştığını söyledi.

Güney Kore'de mayıs ayında düzenlenen güzellik yarışmasını kazanan 18 yaşındaki Noe'nun birinciliği, bu ay içinde ülkesine dönmesinin hemen ardından iptal edilmişti.

"Bayan Asya Pasifik Dünya Süper Yetenek Yarışması"ndan önceki gün yapılan açıklamada, Noe'nun "organizasyona, basına ve hayranlarına yalan söylediği ve saygı göstermediği için artık Asya Pasifik Dünya Güzeli unvanın sahibi olmadığı" belirtilmişti.  Açıklamada Noe'dan kendisine verilen tacı ve kuşağı iade etmesi  istenmişti.

Güzellik yarışması organizasyonu, Noe'nun yerine başka bir genç kızın dünya güzeli seçilmesi konusunda açık kapı bırakmıştı. Ancak yetkililerden bugün yapılan açıklamada bunun mümkün olmayacağı belirtildi.

Güney Kore'deki AA muhabirine konuşan  organizasyonun basın müdürü Kim, ne "tacı elinde alınan Noe, ne de başka bir yarışmacı için" ikinci bir şans tanınacağını söyledi. Kim organizasyonun şimdi tüm dikkatini kasım ayında turistik Jeju adasında düzenlenecek yılın ikinci güzellik yarışmasına verdiğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Kore'de Güzellik Yarışması Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement