Güney Sudan'daki Sudanlı İsyancılar - Son Dakika
Güncel

Güney Sudan'daki Sudanlı İsyancılar

Güney Sudan\'daki Sudanlı İsyancılar

Güney Sudan Savunma Bakanı Kuol Manyang Juuk, Sudan hükümetine karşı savaşan silahlı gruplara ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunduklarını söyledi.

21.10.2016 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Sudan Savunma Bakanı Kuol Manyang Juuk, Sudan hükümetine karşı savaşan silahlı gruplara ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunduklarını söyledi.

Başkent Cuba'da basın mensuplarına açıklama yapan Juuk, "Sudan hükümetine karşı savaşan tüm silahlı gruplara topraklarımızı terk etme ve Sudan'a dönme ya da silahlarını ülkedeki Birleşmiş Milletler (BM) mülteci kamplarına teslim etme çağrısı yaptık." dedi.

Juuk, söz konusu grupların, BM mülteci kamplarına girme seçeneğini kabul etmesi durumunda silahlarını toplayıp Sudan tarafına teslim edeceklerini, kendilerinin bu silahlara ihtiyacı olmadığını ifade etti.

Savunma Bakanı Juuk'un açıklamalarının, Hartum'la Cuba yönetimleri arasında haziran ayında imzalanan ve tarafların "isyancı" şeklinde nitelediği grupları desteklememe ve bunlara barınma imkanı sağlamama yönünde yaptığı anlaşma çerçevesinde olduğu belirtiliyor.

Sudan, Güney Sudan'a Hartum yönetimine karşı savaşan silahlı grupları barındırdığı suçlaması yöneltirken, Cuba yönetimi de Sudan'ı silahlı muhalefetini desteklemekle itham ediyor.

ABD yönetimi de Sudan ve Güney Sudan'a, isyancılara destek ve barınma imkanı vermeyi durdurma yönündeki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Sudan'daki Sudanlı İsyancılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement