Güney Yemen Halk Komiteleri Komutanı El Vuhayşi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Güney Yemen Halk Komiteleri Komutanı El Vuhayşi Açıklaması

"Güney Yemen'in yüzde 80'i kontrolümüzde" "Halk Komiteleri güneyli gençlerden oluşuyor.

29.01.2015 17:26

SAMET DOĞAN - Yemen'in Aden kentinin büyük bir bölümünü kontrolüne alan Güney Yemen Halk Komiteleri Komutanı Huseyin el-Vuhayşi, "Halk Komiteleri Aden'in güvenliği ve istikrarını sağlamak için kuruldu. Biz Sana'da yaşananların burada yaşanmasını istemiyoruz. Güney Yemen'in yüzde 80'i kontrolümüzde" dedi.

AA muhabirine konuşan Vuhayşi, "Halk Komiteleri güneyli gençlerden oluşuyor. Bütün Aden'in sokaklarını, evlerini koruyorlar. Halk Komiteleri Aden'in güvenliği ve istikrarını sağlamak için kuruldu. Biz Sana'da olan şeyin burada olmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Vuhayşi, "Ebyan kentinden 3 bin silahlı genç var. Aden'den de çok sayıda silahlı genç katıldı. Ancak, Aden'den Ebyan kentindeki silahlı güçlerimize katılanların sayının 2 bine ulaşmasını diliyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Güney'deki bütün silahlı güçlerle bağlantılarımız var" ifadelerini kullandı.

Bazı milis güçlerle çatışmaların yaşanabileceğine dikkati çeken el Vuhayşi, şöyle devam etti:

"Kuzey askerleriyle bir problem yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Ancak milis güçlerle çatışma yaşanabilir. Aden'de hükümet binaları, polis merkezleri kontrolümüz altında. Biz siyasi kanatla ilgilenmiyoruz. Sadece güney bölgesinin güvenlik ve istikrarından sorumluyuz."

Vuhayşi, medyada çıkan güvenlikle ilgili dedikodulara inanılmaması gerektiğini söyleyen el Vuhayşi, şöyle konuştu:

"Uluslararası topluma Yemen'de olanlarla yakından bakmalarını istiyoruz. Biz amacımızın halkın güvenliğinin ve istikrarının sağlanması olduğunu vurguluyoruz."

Yemen'in kuzeyinde son günlerde daha da artan siyasi ve askeri kriz sonrası güneydeki en önemli liman kentlerinden biri olan Aden'de ayrılıkçılar polis merkezi, havalimanı gibi önemli noktaları kontrol altına alırken, yollarda asayiş uygulamaları yapıyor.

Ayrıca Halk Komitleri adı altında toplanan silahlı gruplar, çok sayıda hakim noktaya, eski Güney Yemen'in bayraklarını asmıştı.

Yemen'in kuzeyi Osmanlı Devleti'nden ayrılarak 1 Kasım 1918'de bağımsızlığını kazanmış, güneyi ise 30 Kasım 1967'ye kadar İngiliz sömürgesi olmuştu. 22 Mayıs 1990'da ise (Kuzey) Yemen Arap Cumhuriyeti ve (Güney) Yemen Halk Cumhuriyeti,  "Yemen Cumhuriyeti" adı altında birleşme kararı almıştı. - Yemen

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Yemen Halk Komiteleri Komutanı El Vuhayşi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement