Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi

KUALA Malezya'da insan kaçakçılarıyla işbirliği yaptığından şüphelenilen 10 kişi gözaltına alındı.

28.05.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Malezya'da insan kaçakçılarıyla işbirliği yaptığından şüphelenilen 10 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Wan Junaidi Tuanku Jaafar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, soruşturma kapsamında, Bangladeş ve Myanmar'dan kaçan göçmenlerin yasa dışı yollarla başka ülkelere geçişlerine yardım ettikleri iddiasıyla 2'si polis olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Tuanku Jaafar, Malezya'nın kuzeyindeki ormanlık bölgede bulunan mezarlar için kullanılan "toplu mezar" ifadesinin de doğru olmadığını belirtti. Bakan yardımcısı, bulunanların normal mezarlar olduğunu, her bir mezarda bir kişinin cesedinin bulunduğunu söyledi.

Malezya'nın kuzeyindeki ormanlık bölgede 1 1 Mayıs'tan bu yana sürdürülen operasyonlarda insan kaçakçılarına ait olduğu belirtilen 28 kampta 139 mezar ortaya çıkarılmıştı. Operasyonlar, 1 Mayıs'ta Tayland'ın güneyindeki Songkhla eyaletinde insan tacirleri tarafından kurulan gizli kamplarda Arakanlı Müslümanlara (Rohingyalar) ait 32 cesedin bulunmasının ardından başlatılmıştı.

Tayland hükümetinin ülkenin güneyindeki ormanlık alanda kamp kuran insan kaçakçılarına yönelik operasyon başlatmasının ardından çoğunluğunu Myanmar'dan kaçan Arakanlı Müslümanların oluşturduğu göçmenler, teknelere bindirilmiş ve denizin ortasında kaderlerine terk edilmişti. Teknelerden bazıları Endonezya kıyılarına vurmuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Güneydoğu Asya'da denizde terk edilmiş teknelerde hala yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğu uyarısında bulunurken bölge ülkeleri 1 Mayıs'tan bu yana 4 bin civarında göçmeni kurtardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Asya'daki Göçmen Trajedisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement