Güneydoğu Asya'daki İnsan Ticareti - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Asya'daki İnsan Ticareti

Tayland'da insan kaçakçılığı faaliyetlerine karıştıkları gerekçesiyle yaklaşık 100 kişi hakkında dava açıldığı bildirildi.

24.07.2015 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'da insan kaçakçılığı faaliyetlerine karıştıkları gerekçesiyle yaklaşık 100 kişi hakkında dava açıldığı bildirildi.

Savcılık Sözcüsü Wanchai Roujanavong, gazetecilere yaptığı açıklamada, "insan kaçakçılığı faaliyetlerine karışmak", "suç çetesine üye olmak" ve "yasa dışı yollarla yabancıları ülkeye getirmek" suçlamalarıyla aralarında Myanmar ve Bangladeş vatandaşlarının da olduğu yaklaşık 100 kişi hakkında dava açıldığını kaydetti.

Roujanavong, bu kişiler arasında politikacıların ve bir ordu komutanının bulunduğunu belirtti.

Tayland'da cunta yönetiminin lideri ve Başbakan Prayuth Çan-oça, dün yaptığı açıklamada, askeri yönetimin son bir yılda insan kaçakçılığıyla mücadele konusunda elinden geleni yaptığını ifade etmişti. Başbakan, ABD Dışişleri Bakanlığının geçen yılki insan ticareti raporunda en alt kategori olan "üçüncü grupta" yer alan Tayland'ın pazartesi günü açıklanacak bu yılki raporda daha iyi bir yer bulmasını beklediklerini söylemişti.

Tayland'da Malezya sınırına yakın olan Padang Besar'da 1 Mayıs'ta insan kaçakçılarına ait gizli bir kamp tespit edilmiş, polisin burada yaptığı aramada insan kaçakçıları tarafından alıkonulan 32 Arakanlı Müslümana ait ceset kalıntısı bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Asya'daki İnsan Ticareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement