Güneydoğulu Turizmcilerde "Çözüm Süreci" Endişesi - Son Dakika
Güncel

Güneydoğulu Turizmcilerde "Çözüm Süreci" Endişesi

Güneydoğulu Turizmcilerde "Çözüm Süreci" Endişesi

Güneydoğu’daki turizmciler, seçimler sonrası oluşan tablo karşısında çözüm sürecinin sürüp sürmeyeceği konusunda endişelenmeye başladı.

28.06.2015 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güneydoğu'daki turizmciler, seçimler sonrası oluşan tablo karşısında çözüm sürecinin sürüp sürmeyeceği konusunda endişelenmeye başladı. Yöredeki turizmciler, turizmdeki hareketliliğin devamı için kurulacak hükümetin, çözüm sürecine devam etmesini istiyor.

Batman'da kurulu Real Konak Oteli Genel Koordinatörü Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, uzun dönemdir mevcut siyasi iktidarın yürüttüğü çözüm sürecinin etkisiyle oluşan huzur ve barış ortamı sayesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizmde kayda değer bir artış sağlandığını hatırlattı.

Haziran ayı başında gerçekleşen seçimler nedeniyle bölgenin daha da hareketlendiğini ve otellerin dolulukları arttığını ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Seçimlerden sonra ortaya çıkan istikrarsız tablo turizmin geleceği için kafalarda soru işareti bıraktı. Bu istikrarsızlığın giderilmesi ve hükümetin bir an önce kurulması, turizmin geleceği için olmazsa olmaz şart. Fakat manipülasyona açık daha önemli bir konu bulunuyor o da çözüm sürecinin sürüp sürmeyeceği ya da elde edilen kazanımlardan vazgeçilip vazgeçilmeyeceği. Oluşabilecek manipülasyonların önüne geçebilmek için iktidarsızlığa ivedilikle son verilmesi gerekiyor. İstikrarlı bir tablo oluşursa 2015 yıllında Güneydoğu Anadolu bölgesinde turizmdeki hareketlilik artacaktır.

Bu artış bölge ekonomisi için de itici bir güç olacaktır. Bu yüzden herkesi özverili davranmaya ve üzerine düşüne sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyorum." - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güneydoğulu Turizmcilerde 'Çözüm Süreci' Endişesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement