Güngören'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Güngören'de 23 Nisan Coşkusu

Güngören\'de 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Güngören’de birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı.

24.04.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Güngören'de birbirinden güzel etkinliklerle kutlandı.

Ülkemizin en önemli ulusal bayramlarından biri olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Güngören'de de büyük bir coşku içinde kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bekleyen binlerce çocuk, aileleriyle birlikte Tozkoparan Spor Salonu'nda bir araya gelerek birbirinden güzel etkinliklerle, bayramı doyasıya yaşadı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalarda yöresel kıyafetleriyle rengarenk görüntüler oluşturan öğrenciler hem coştu hem de coşturdu. Güngören'deki ilköğretim okulu öğrencilerinin okudukları şiirler, sergiledikleri yöresel halk oyunları ve ritmik gösterileri ile tören adeta bir şölene dönüştü. Sundukları renkli gösteriler ile izleyenlere coşku dolu bir bayram yaşatan öğrenciler, büyüklerinden büyük alkış aldı.

Özel günde çocukları yalnız bırakmayan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, yaptığı konuşmada, "Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. 23 Nisan, bu milletin geleceği olan çocuklarımıza en kıymetli hediyedir. Bu kıymete yakışır dolulukta bir etkinlik programıyla çocuklarımıza güzel bir atmosfer yaşatmayı arzuladık. Bütün çocukların bayramını tebrik ediyorum. Onların, bu ülkenin gerçek sahibi olduklarını kabul ediyorum. Bu ülke eğer bir yere gidecekse yarınlarımız olan çocuklarımız götürecektir. Dolayısıyla bizim temennimiz onları korumak ve bunu hissettirmek. Bu duygular içinde, geleceğimizin teminatı ve umudu olan sevgili çocuklarımızın; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, coşkunuzun ve yaşama sevincinizin hiç azalmamasını diliyorum" diye konuştu.

Törene, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın yanı sıra, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Sönmez, Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özçiçek, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çocuklar, 23 Nisan Coşkusunu Güneştepe Park'ta yapılan Çocuk Şenliği ile yaşamaya devam etti. Kültür - Sanat kurslarından Gitar, Halk Oyunu ve Ritim gruplarının gösterileri sahnelenen programlar devam ederken animatörler tarafından yüz boyama gerçekleştirildi. Program sonunda çocuklar çeşitli hediyeler verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güngören'de 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement