Güngören'de Ramazan Akşamları - Son Dakika
Yerel

Güngören'de Ramazan Akşamları

Ramazan ayı boyunca kültür-sanat dünyasının önemli isimleri “Güngören’de Ramazan Akşamları” etkinlikleri kapsamında her gün teravih namazı sonrası Güngörenlilerle buluştu.

27.07.2014 13:24

Ramazan ayı boyunca kültür-sanat dünyasının önemli isimleri " Güngören'de Ramazan Akşamları" etkinlikleri kapsamında her gün teravih namazı sonrası Güngörenlilerle buluştu.

Ramazan ayının ruhuna uygun içerikte tasavvuf konserleri, mehteran konserleri, çocuk etkinlikleri, söyleşiler, uluslararası sanatçıların konserleri ve sürpriz programlarla zenginleşen Ramazan akşamlarında bir ay boyunca Güngörenliler Ramazan ayının coşkusunu ve sevincini yaşadı.

Güngörenliler kimi zaman Ömer Döngeloğlu'nun sohbetiyle uhrevi bir yolculuğa çıktı, kimi zaman Dursun Ali Erzincanlı'nın yorumuyla HZ. Muhammed (sav) şiir diliyle yad etti. Sema gösterileriyle renklenen Güngören'de Ramazan akşamlarında, Fatih Koca, İhsan Süreyya Sırma, Ahmet Bulut gibi isimlerin ramazan sohbetleriyle bazen eski bilgiler tazelendi bazen de yenileri eklendi.

Güngören Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen "Ramazan Akşamlarında" çocuklar da unutulmadı. İftar sonrası Güngören Park'ta düzenlenen, çocuk oyunları, tiyatro, Hacivat- Karagöz gösterileri ve sürpriz etkinliklerle çocuklar Ramazan coşkusuna ortak edildi. Etkinlikler sonrası dağıtılan pamuk şeker ve Osmanlı macunu çocukların coşkusunu bir kat daha arttırdı.

Teravih namazı sonrası ise Kuran-ı Kerim Tilavetinden Tasavvuf Musikisi konserlerine, sema gösterilerinden şiir dinletilerine, söyleşilerden konserlere kadar geniş yelpazede düzenlenen birçok etkinlik Ramazan akşamlarına renk kattı. Serdar Tuncer, Dursun Ali Erzincanlı, İhsan Süreyya Sırma, Ömer Döngeloğlu, Fatih Koca, Ahmet Bulut, Abdullah Yıldız, Ömer Karaoğlu gibi değerli isimlerin yanı sıra Güngören Tasavvuf Müzik Korosu, Grup Tillo, Grup Genç, Grup Dergah gibi değerli gruplar Güngören'de Ramazan akşamlarında Güngörenlilerle buluştu.

Osmanlı döneminde vazgeçilmez tadı ile halkın baş tacı olan ve Osmanlı padişahlarının ramazanda sofralarından eksik etmediği. Demirhindi Şerbeti, Güngörenlilere ikram edilerek Ramazan ayı Güngören'de geleneksel tatlarla zenginleşti. Ramazan boyunca etkinlik alanı Güngören Park'ta ikram edilen şerbetle serinleyen Güngörenliler aynı zamanda hoş bir nostalji yaşadılar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Güngören'de Ramazan Akşamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement