Güreş Tutkusunun Böylesi - Son Dakika
Yerel

Güreş Tutkusunun Böylesi

Güreş Tutkusunun Böylesi

Çocukluğundan itibaren ata sporu güreşle ilgilenen ve bu branşta sporculuğun yanı sıra antrenörlük, hakemlik, kulüp başkanlığı yapan Hamza Ergüt, yeni pehlivanların yetişmesi için çaba sarf ediyor Zara Bal ve Kültür Festivali kapsamındaki karakucak güreşlerinde önceki yıllarda üst üste 3 kez altın kemeri.

24.09.2014 11:37

İBRAHİM ÖZEL - Zara Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve milli güreşçi Hamza Ergüt, güreş tutkusuyla dikkati çekiyor.

Çocukluğundan itibaren ata sporu güreşle ilgilenen ve bu branşta sporculuğun yanı sıra antrenörlük, hakemlik, kulüp başkanlığı yapan 35 yaşındaki Ergüt, Zara'da yeni pehlivanların yetişmesi için çaba sarf ediyor.

Zara Bal ve Kültür Festivali kapsamındaki karakucak güreşlerinde önceki yıllarda 3 kez üst üste başpehlivanlığı kazanan Ergüt, Zara Spor Salonu'nda antrenman yaptırdığı yeni yeteneklere güreş tekniklerini öğretiyor.

Ergüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşe çocuk yaşta başladığını belirterek, "Beşinci sınıftayken, çevremdeki insanlar fiziki yapımdan dolayı beni güreşe yönlendirdi. Lise yıllarında da güreşe devam ettim. Lise ve üniversite yıllarımda profesyonelleşmeye başladım. Üniversite yıllarımda Türkiye'deki derecelerimle ve Üniversitelerarası Türkiye şampiyonalarındaki derecelerimle, uluslararası turnuvalara katılarak milli sporcu unvanını elde ettim" dedi.

Üniversiteden mezun olduktan sonra 2004 yılında Zara Çok Programlı Lisesi'ne beden eğitimi öğretmeni olarak atandığını ifade eden Ergüt, öğretmenliği döneminde öğrencilerine güreşi ve diğer branşları sevdirmeye gayret ettiğini dile getirerek, "2004 yılından 2011 yılına kadar güreş antrenörü olarak bilfiil uğraştık. Çok iyi seviyelerde öğrenciler yetiştirdik. 2011 yılında da Zara Belediye Güreş Spor Kulübünü kurduk. Kulübümüz, 2011 ila 2014 yılları arasında güreşte çok iyi dereceler elde etti" diye konuştu.

Başkanlığını ve antrenörlüğünü yaptığı kulübün güreşteki faaliyetlerine devam ettiğini belirten Ergüt, "Kulübümüz birinci ligde yoluna devam etmektedir" ifadesini kullandı.

Çok sayıda sporcu yetiştirdiğine dikkati çeken Ergüt, "Çeşitli illerimizde, güreş eğitim merkezilerinde, kulüplerde 20'ye yakın öğrencimiz güreş faaliyetlerini bilfiil profesyonel olarak devam ettirmektedir" dedi.

Sırbistan'da geçen ay düzenlenen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda da mindere çıkan, bazı il ve ilçelerdeki karakucak güreşlerine de fırsat buldukça katılan milli güreşçi Ergüt, şunları söyledi:

"2013 yılı Aralık ayında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü olarak atandım. Bugüne dek minder güreşlerinde, karakucak güreşlerinde elimden geldiğince başarılara imza atmaya çalıştım, güreşmeye de devam ediyorum. Zara Bal ve Kültür Festivali karakucak güreşlerinde 2005-2006-2007 sezonlarında üst üste 3 kez başpehlivanlığı alarak altın kemer sahibi oldum. 2006 yılından itibaren de milli hakemlik görevime devam ediyorum. İkinci kademe güreş antrenörlüğü görevimi de sürdürüyorum. Kulüp başkanlığımın yanı sıra hakem ve antrenör olarak güreşe hizmet ediyorum."

İlçedeki gençleri ata sporu güreşe yönlendirdiklerini belirten Ergüt, "İlçemizdeki gençlerimizin ileriki zamanlarda Türkiye şampiyonalarında ve olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceklerini umuyoruz. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettireceğiz" dedi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güreş Tutkusunun Böylesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement