Gurmeler Saray Mutfağı İçin Edirne'ye Geldi - Son Dakika
Yerel

Gurmeler Saray Mutfağı İçin Edirne'ye Geldi

Gurmeler Saray Mutfağı İçin Edirne\'ye Geldi

Uluslararası Gastronomi Birliği ’Şan dö Rötisör’ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 kişilik Gurme ekibi Edirne’de saray mutfağından gelen yöresel lezzetlerin tadına baktı.

16.05.2015 17:40

Uluslararası Gastronomi Birliği 'Şan dö Rötisör'ün Amerika temsilciliğinden gelen 65 kişilik Gurme ekibi Edirne'de saray mutfağından gelen yöresel lezzetlerin tadına baktı.

Gastronomi Birliği olan Şan dö Rötisör üyeleri Edirne'de ilk olarak ETSO'ya geldi. ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve EDSİAD Başkanı İsmet Açıkgöz'ün karşıladığı gruba Edirne'nin tarihi ve kültürel dokusuyla ilgili tanıtım filmi izletildi.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt yaptığı açıklamada, Edirne'de gurme turizmi oluşturmak istediklerini ve bu anlamda ilki 2013 yılında yapılan organizasyonun ikincisini düzenlediklerini söyledi. Edirne'nin hem yöresel yemeklerini hem de Osmanlı Saray mutfağından seçme yemeklerini ikram edeceklerini belirten Zıpkınkurt, "Edirne'yle çok ilgililer. Dolayısıyla biz de Edirne'yi bir gurme kenti yapmak istiyoruz. Amacımız biraz da saray mutfağını öne çıkarmaktır. Bununla ilgili saray mutfağımızın tadilatı bitti, çalışmalar yapıyoruz. Edirne'de bir saray mutfağını nasıl genişletebiliriz ve günlük yaşamın içinde saray yemeklerinin sunumunu nasıl yapabilirizi tartışıyoruz, zannediyorum ki seneye bunu başarırız" şeklinde konuştu.

Heyet, Meriç Nehri kenarında bir restoranda ciğer ve köfteyle öğle yemeği yedi. Daha sonra şehir turunda Edirne Sinagogu ve Selimiye Camii'ni ziyaret eden grup, ardından Saraçlar Caddesi'nde yer alan peynir ve badem ezmecileri de tek tek gezerek ürünlerin tadına baktı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gurmeler Saray Mutfağı İçin Edirne'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement