Hackerlar, Güvenlik Kameraları ile Evleri de İzliyorlar - Son Dakika
Güncel

Hackerlar, Güvenlik Kameraları ile Evleri de İzliyorlar

Hackerlar, Güvenlik Kameraları ile Evleri de İzliyorlar

Ev hackerları, satın alınan bilgisayar ve bebek izleme kameralarının şifreleri değiştirilmediği sürece evleri de gözetleyebiliyorlar.

21.09.2014 15:16  Güncelleme: 16:32

İngiltere'de yapılan 'A Mail on Sunday'in yaptığı araştırmaya göre, bilgisayar korsanları evlerdeki kameralar sayesinde, satın alındıktan sonra şifreleri değiştirilmediği için evleri kolaylıkla izleyebiliyorlar.

GÖRÜNTÜLERİ İNTERNET SİTESİNDE YAYINLADILAR

Evlerinin içinde haberleri olmadan uyuyan, oturan, giyinen hatta iş yerinde toplantı yapan insanların görüntüleri bir internet sitesinde yayınlandı. Hackerlar, evlere ve ofislere güvenlik için kurulan kameralardan, bebekleri izlemek için kurulan monitörlerden ve bilgisayar kamerlarından insanların günlük yaşamını rahatlıkla takip edebiliyorlar.

"ÜRETİCİ FİRMALAR BİR ŞEYLER YAPMALI"

İngiltere'deki Liberal Demokrat Parti Üyesi Julian Huppert, bu olayın şoke edici olduğunu söylerek, üretici firmaların bu gibi internet suçlarını önlemek için bir şeyler yapması gerektiğini vurguladı. Huppert, kameraların imalatını yapan firmaların, satış yaparken mutlaka müşterilerine fabrika ayarlarına dönerek, şifrelerini değiştirmelerini hatırlatması gerektiğini de ekledi.

ELLERİNDE 60 BİN SAATLİK KAMERA KAYDI VAR

Araştırmaya göre, hackerların şuan elinde 60.000 saatlik canlı kaydedilmiş kayıt var. İnsanların evlerini ve iş yerlerini izlediği bu görüntülerdeki insanlar, takip edildiklerinin farkında bile değil.

İzlenilmemek için yapılması gereken tek şey, şimdilik, satın aldığınız kameraları fabrika ayarlarına döndürmek ve şifrelerini değiştirmek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Hackerlar, Güvenlik Kameraları ile Evleri de İzliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement