Hak-Par'ın Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Hak-Par'ın Nevruz Bayramı Kutlaması

HAK PAR Ankara İl Başkanlığı Nevruz bayramını davul, zurna ve halaylar eşliğinde kutladı.

20.03.2014 23:40

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Ankara İl Başkanlığı, Yüksel Caddesi'nde davul, zurna ve meşaleler eşliğinde Nevruz Bayramı'nı kutladı.

Kutlamada bir basın açıklama yapan HAK-PAR Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Çelik,  herkesin Nevruz bayramını kutlayarak daha özgür ve barışçıl günlerin gelmesini umut ettiğini belirtti.

Çelik "Ülkemizin tüm onurlu insanlarının Newroz bayramını daha özgür ve barışçıl günler umuduyla kutluyoruz. Yeni günü, baharı ifade eden Newroz birçok Ortadoğu ve Asya halkı tarafından da kutlanmaktadır. Newroz Kürt halkı için ise zalim Dehhak'a karşı Demirci Kawa'nın yaktığı özgürlük ateşidir." dedi.

Özgür, barışçı ve insanca bir yaşam için mücadele verildiğini ve Kürt halkının bu uğurda büyük bedeller ödediğini dile getiren Çelik, demokrasinin sağlanması için de federal bir yapının olması gerektiğini savundu.

HAK-PAR olarak barış sürecinin arkasında olduklarını belirten Çelik, daha fazla kanın dökülmemesi için silahların susması ve Kürt halkının haklarının tanınması gerektiğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hak-Par'ın Nevruz Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement