Hakkari Belediyesi'nden, 'İçme Suyu Kirlidir' Söylentilerine Tepki - Son Dakika
Yerel

Hakkari Belediyesi'nden, 'İçme Suyu Kirlidir' Söylentilerine Tepki

Hakkari Belediyesi, Hakkari merkezinde son günlerde ishal vakalarında yaşanan artışın içme suyundan kaynaklandığı iddialarına tepki gösterdi.

27.08.2016 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Belediyesi, Hakkari merkezinde son günlerde ishal vakalarında yaşanan artışın içme suyundan kaynaklandığı iddialarına tepki gösterdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "?20 güne yakındır Berçelan ve Golan'da bulunan içme suyu kaynaklarımızda meydana gelen arızadan dolayı şehrin büyük bir bölümünde su sıkıntısı yaşanmıştır. Berçelan yaylası yolu güvenlik nedeniyle kapalı olmasından dolayı Hakkari Valiliğinden yolun açılması için izin alınmış ve arıza bölgesine gidilerek aynı gün içerisinde arıza giderilmiştir. Golan kaynaklarında meydana gelen arızalar da 24.08.2016 Çarşamba günü bitirilerek Hakkari merkezine içme suyu verilmeye başlanılmış ve bu arada da imkanlar dahilinde su tankerleri ile sıkıntılı mahallelere su takviyesi yapılmıştır. İçme suyu arızalarının meydana geldiği tarihlerde depolarımıza su gelmediğinden düzenli klorlama yapılamamıştır. Hakkari Halk Sağlığı Müdürlüğünün 23.08.2016 tarihinde Çetin Deniz İlköğretim Okulu, Haşımoğlu Fırını ve İtfaiye Müdürlüğünün bulunduğu 3 ayrı bölgede su numuneleri alınmış ve Hakkari Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılan Analiz Raporunda Koliform Bakteri oranlarının sınır değerinin üzerinde çıkması nedeniyle 26.08.2016 günü içme suyu depolarında genel bir temizlik yapılarak düzenli klorlama yapılmıştır. İshal vakasının çeşitli nedenleri vardır. Bu hastalık tozlu hava solunumundan, çeşme suyundan, et, sebze ve meyveden, binalarda bulunan su depolarının temizlenmemesinden gibi hastalıklardan da geçer. İçme suyu depolarımız 2 ayda bir olmak üzere düzenli olarak tahliyeleri açılarak temizlenmekte ve düzenli olarak gerekli klorlama yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hakkari Belediyesi'nden, 'İçme Suyu Kirlidir' Söylentilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement