Hakkari'de 47 Mahalle ve Çarşı Bekçisi Görevlerine Başladı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 47 Mahalle ve Çarşı Bekçisi Görevlerine Başladı

Hakkari'de mahalle ve çarşıda görev yapacak 47 bekçi düzenlenen törenle göreve başladı.

19.08.2016 18:38

Hakkari'de mahalle ve çarşıda görev yapacak 47 bekçi düzenlenen törenle göreve başladı.

İçişleri Bakanlığınca Hakkari il genelinde emniyet müdürlükleri bünyesinde çalıştırılmak üzere alınan 219 mahalle ve çarşı bekçisinden 47'si, dört haftalık eğitimlerini tamamladı.

Eğitimlerini tamamlayan bekçiler, Polis Evi'nde düzenlenen and içme töreniyle göreve başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, 47 bekçi Türk bayraklarıyla donatılan masalara ellerini koyup, and metnini okudu.

Ardından isimleri tek tek okunan bekçiler sertifikalarını Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve Emniyet Müdürü Resul Holoğlu'nun elinden aldı.

Vali Toprak, törende yaptığı konuşmada, kursu başarıyla tamamlayıp göreve başlayan bekçileri kutladı.

Çarşı ve mahalle bekçiliğinin kutsal bir görev olduğunu dile getiren Toprak, "Bir mahallenin, sokağın, caddenin geceleri asayişi, yaşı müsait olanlar bilirler çarşı ve mahalle bekçileri tarafından sağlanır. Devlet olarak böyle görülür. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için kutsal görevi yapacak olan bekçilerimizin yemin töreni için buradayız. Ben sizlerin bu görevi layığıyla yerine getireceğinize eminim." dedi.

Hakkari Emniyet Müdürü Resul Holoğlu da İçişleri Bakanlığı'nın 2016 yılında Hakkari Valiliği'ne 224 mahalle ve çarşı bekçisi tahsis etmesinin ardından yapılan sınavlarda 219 aday sınavlardan başarıyla çıktığını ve bunlardan 47'sinin bugün iş başı yaptığını belirterek, göreve başlayan bekçilere başarılar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 47 Mahalle ve Çarşı Bekçisi Görevlerine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement