Hakkari'de Doğa ve Çevreyi Koruma Platformu Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Doğa ve Çevreyi Koruma Platformu Kuruldu

Hakkari\'de Doğa ve Çevreyi Koruma Platformu Kuruldu

Hakkari'de, çevre kirliliği ve doğa katliamlarına karşı 44 STK'nın bir araya gelmesiyle Kürtçe 'Axa Zerin' (Zengin Topraklar) platformu kuruldu.

20.04.2015 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de, çevre kirliliği ve doğa katliamlarına karşı 44 STK'nın bir araya gelmesiyle Kürtçe 'Axa Zerin' (Zengin Topraklar) platformu kuruldu.

Başta çevre kirliliği olmak üzere bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı meydana gelen ekolojik bozulmaların önüne geçmek, her türlü doğa katliamını önlemek amacıyla aralarında Belediye, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Cilo Doğa Derneği, Kamer, Cölemerg Öğrenci Derneği'nin de bulunduğu 44 STK'nın bir araya gelerek kurduğu 'Axa Zerin' platformu çalışmalarına başladı. İlk toplantılarını Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde yapan platform adına konuşan dönem sözcüsü Mikail Atan, amaçlarının özgür ekosistemi inşa etmek olduğunu belirtti.

Atan, şunları söyledi:

"Bu platform, doğanın eko sistemini ve varlığını esas alır. HES'lere ve ormanların yakılıp ve tahrip edilmesine karşıdır. Platformumuz doğada bulunan bütün bitkilerin yerinde korunması gerektiğini esas alır. Doğada bulunan canlı türlerinin avlanmasına karşıdır ve canlı varlıkların yaşam hakkını savunur. GDO'lu ürünlerin üretimine ve pazarlanmasına karşı bir sistemdir. İlk kapsamlı çalışmamız olarak da 'Hakkarimi seviyorum, kirletmiyorum' adı altında 5 Mayıs 2015'te çevre temizlik kampanyası olacak." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Doğa ve Çevreyi Koruma Platformu Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement