Hakkari'de Öğrenciler Öğretmen Yolu Gözlüyor - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Öğrenciler Öğretmen Yolu Gözlüyor

Hakkari\'de Öğrenciler Öğretmen Yolu Gözlüyor

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaşanan sıkıntıyı kısa sürede gidermek için çalıştıklarını belirtti.

04.10.2013 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yaşanan sıkıntıyı kısa sürede gidermek için çalıştıklarını belirtti. Kurtaran, Köylerdeki öğretmen açığımızı ücretli öğretmenle kapatıyoruz. Hakkari merkez ve ilçelere bağlı köylerde ücret karşılığı çalıştırılmak üzere 820 öğretmen adayı başvurdu. Bu adayların hepsi 4 yıllık fakülte mezunu. Bu adaylar arasında şartları en uygun ve ihtiyacımız olan 220 öğretmeni seçip en geç önümüzdeki hafta köylere görevlendirerek bu sorunu çözeceğiz dedi.

Hakkari merkeze 50 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanyurt, bu sıkıntıyı yaşayan köylerden biri. Doğanyurt Köyü'nde 40 öğrenci, kapısı halen kilitli bulunan okulun önünde gelecek olan yeni öğretmenlerini beklerken, veliler bu duruma oldukça tepkili. Çocuklarının ders başı yapmak yerine okul önünde oynamakla zaman geçirdiğini anlatan veliler, Hakkari'nin eğitimdeki durumu ortada. Yetkililerin bu sorunu kısa zamanda çözmesini bekliyoruz dedi.

Demirtaş Köyü'nün sorunu ise taşımalı sistemle çözülmeye çalışılıyor. Köyün tek derslikli okulunun zemininde çökme meydana gelince köydeki öğrenciler, 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akçalı Köyü'ndeki YİBO'ya taşımalı olarak götürülüyor. Bu köyde yaşayan veliler de çocuklarının kendi köylerinde okula gitmesini istediklerini, okullarının bir an önce onarılmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Öğrenciler Öğretmen Yolu Gözlüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement