Hakkari Semaları Motorlu Yamaç Paraşütüyle Renklendi - Son Dakika
Güncel

Hakkari Semaları Motorlu Yamaç Paraşütüyle Renklendi

Hakkari Semaları Motorlu Yamaç Paraşütüyle Renklendi

Hakkari semalarında, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla ilk kez motorlu yamaç paraşütü yapıldı.

27.09.2014 12:19  Güncelleme: 12:30

Uzun yıllar yaşanan terör olayları nedeniyle helikopter ve silah seslerinin yankılandığı Hakkari semalarında, huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla ilk kez motorlu yamaç paraşütü yapıldı.

Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan çözüm sürecinin ardından yasaklı yaylaların kullanıma açılması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde farklı etkinlik ve organizasyonların yapılmasının önünü açtı.

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından çözüm sürecine destek vermek amacıyla hazırlanan "Doğu Uçuyor Projesi" kapsamında Ankara'dan gelen özel ekip, kentte ilk kez motorlu yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirerek Hakkari semalarını renklendirdi.

Sabah saatlerinde Kıran Mahallesi'ndeki Aslantepeye çıkan ekip, uygun hava koşullarının oluşmasıyla uçuşa başladı. Vatandaşların hayran ve meraklı bakışları arasında gökyüzünden süzülerek Hakkari semalarını renk armonisine dönüştüren paraşütçüler, yıllarca saklı kalan eşsiz manzaraları izleme ve Hakkari'nin güzelliklerini gökyüzünden görüntüleme imkanı buldu.

Bazı vatandaşlar paraşütçüleri daha iyi izleyebilmek için yüksek binaların balkonlarına çıkarken, çocuklar da Aslantepe'ye tırmanarak etkinliği daha yakından izledi. Üzerinde " Hakkari Valiliği, Türk Hava Kurumu ve Doğu Uçuyor" yazılı pankartla Hakkari semalarında uçan yamaç paraşütçüleri, bir saatlik gösterinin ardından kalktıkları bölgeye iniş yaptı.

THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, etkinlikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin en güzel köşelerinden biri olan Hakkari'yi havadan ilk kez motorlu yamaç paraşütü ile görüntüleme onuruna eriştikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Yıldırım, elde ettikleri görüntüler sayesinde yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşların sadece adını duyduğu Hakkari'yi çok daha yakından tanıma fırsatı bulacaklarını kaydetti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hakkari Semaları Motorlu Yamaç Paraşütüyle Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement