Halk Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Tiyatro Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Halk Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Tiyatro Gösterisi

Mersin'in Mut ilçesi Mut Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri kendi yazdıkları "Dokuz Canlı" adlı tiyatro oyunu sahneledi.

20.04.2016 13:29

Mersin'in Mut ilçesi Mut Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri kendi yazdıkları "Dokuz Canlı" adlı tiyatro oyunu sahneledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı tiyatro kursu öğrencilerinden Tayfun Türkili'nin yazdığı, "Dokuz Canlı" adlı tiyatro oyunu Mut Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda sahnelendi. Oyun, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Usta öğretici ve oyunun yönetmeni Serkan Tokgöz, ilçede bir haftadır tiyatro şenliği yaşandığını söyledi.

"Mut'asyon Tiyatro Topluluğu" olarak 16, 18 ve 20 Nisan tarihlerinde Mut halkına dertlerini, üzüntülerini unutmaları için yaklaşık 2,5 saatlik bir kahkaha şöleni yaşattıklarını belirten Tokgöz, "Dokuz Canlı isimli polisiye güldürümüzü seyretmeye gelen değerli tiyatroseverlerin oyun sonunda ayakta alkış tutarken görmek 6,5 ay süren yoğun çalışmamızın en güzel karşılığıydı. Tiyatronun seyircisiz hiçbir anlamı olmadığını çok iyi bilen bir ekip olarak bizleri 3 gün boyunca yalnız bırakmayan seyircilerimize kucak dolusu teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Mut Halk Eğitimi Müdürü Tuna Mutluyol da ekibin tamamının Mutlulardan oluştuğunu söyledi.

Halkın içinden gelen insanların sahneye çıkıp kültür ve sanatın tadına bakarak aynı tadı seyretmeye gelen misafirlere sunmasının tarif edilemez bir gurur olduğunu vurgulayan Mutluyol, "En güzeli de hayat koşturmacası içinde tiyatroya ayrılan 6,5 aylık emeğin sonucunda ortaya seyirciyi baştan sona güldüren bir oyunun çıkabilmesidir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Eğitim Merkezi Öğrencilerinden Tiyatro Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement