Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi

Batman'da düzenlenen Halk Eğitim Merkezleri yıl sonu sergisinde, merkez ve 5 ilçe halk eğitim merkezlerinde bir yıl boyunca el emeği göz nuru yapılan ürürnler sergilendi.

28.05.2014 18:22

Batman'da düzenlenen Halk Eğitim Merkezleri yıl sonu sergisinde, merkez ve 5 ilçe halk eğitim merkezlerinde bir yıl boyunca el emeği göz nuru yapılan ürürnler sergilendi.

Batman yıl sonu sergisi kursiyerleri, Valilik önünde toplanarak öğretmen evi bahçesine kadar yürüdükten sonra serginin açılışı yapıldı.

Serginin açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, insanların bir şeyler üretmesinin, hayata bütün gücü ile bağlanması ve canlılığı ile yaşaması anlamına geldiğini belirtti.

Hayat boyu öğrenmeyi önemsediklerini ve açılan kurslar sayesinde halka ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Çelik, şöyle konuştu:

"İnsanların hayata bağlanmaları için üretmeleri gerektiğine inanıyoruz. Halk Eğitim müdürlükleri bünyesinde çok çeşitlenmiş kurslar var. Okuma, yazma, dikiş, nakış kurslarından tutun, kabartma, halı dokuma, seramik, sanatsal etkinlikler kapsamında el işi gibi çok sayıda kurslar var. Binlerce vatandaşımız bu kurs imkanlarından faydalanıyor. Bu kursları evlerin içine kadar taşıyoruz. İnsanların bir şeyler üretmesi demek hayata bağlanmaları demektir. insanların üretmesi demek, hayata bütün gücü ile canlılığı ile yaşaması demektir. İnsanların, bir şeyler ürettiğine inanması ve hayata  katma değer kattığını düşünmek insanları mutlu eder"

Çelik, bu etkinliklerin aslında bir mutluluk faaliyeti olduğunu, bu gün kü mutluluğun ölçülemeyeceğini, mutluluğun herkesçe görülmesini ve paylaşılmasını istediklerini söyledi.

Kursiyerler, Batman merkez ve 5 ilçe halk eğitim merkezinde bir yıl boyunca el emeği göz nuru yapılan ürünler sergilemenin heyecanını yaşadı.

Milli Eğitim çalışanları ve kursiyerlerin açılışına katıldığı serginin 2 gün ziyerete açık olacak. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement