Hamdi Topçu'dan Eski Milletvekiline Dava - Son Dakika
Güncel

Hamdi Topçu'dan Eski Milletvekiline Dava

THY eski başkanı Hamdi Topçu’nun, eski milletvekili Muhammed Çetin aleyhine açtığı ve 3 bin 00-TL. manevi tazminat kazandığı davadan sonra, Çetin’in milletvekili seçilememesiyle yasal dokunulmazlığının kalkması üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015/84849 soruşturma numarası ile hazırlanan iddianame ile “gıyapta hakaret ve tehdit” suçlarından dava açılmasına karar verdi.

21.12.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY eski başkanı Hamdi Topçu'nun, eski milletvekili Muhammed Çetin aleyhine açtığı ve 3 bin 00-TL. manevi tazminat kazandığı davadan sonra, Çetin'in milletvekili seçilememesiyle yasal dokunulmazlığının kalkması üzerine, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015/84849 soruşturma numarası ile hazırlanan iddianame ile "gıyapta hakaret ve tehdit" suçlarından dava açılmasına karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede şu ifadeler yer aldı: "Olay tarihi itibariyle İstanbul bağımsız milletvekili olan şüpheli Muhammed Çetin'in Ankara'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı VIP salonuna gittiği biletini upgrade yapmak istediği, sistemin izin vermemesi üzerine tanık olarak deliller bölümünde belirtilen ve beyanları alınan söz konusu yerde görev yapan görevlilere 'Bana özel muamele yapılıyor, sizler de maşasınız, bu işi yaptıran iti ben biliyorum, benim üst komşumdur. Sizlerle daha sonra hesaplaşacağım, mahkemeye vereceğim. Bussinnes olmazsa uçmayacağım. Bu uçak bensiz bir yere gidemez' şeklindeki beyanda bulunduğu, müşteki Hamdi Topçu vekili vasıtasıyla vaki müracaatında Türk Hava Yolları Başkanı olduğunu ve şüpheli Muhammed Çetin ile aynı yerde oturduğunu söz konusu sözlerin muhatabının kendisi olduğunu belirterek şikayetçi olduğu, olay yerinde görevli tanıkların eylemi doğrular biçimde beyanda bulundukları alınan nüfus kayıtlarında müşteki ile şüphelinin aynı yerde oturumlarının bulunduğu saptandığı,şüphelinin yargılamasının yapılarak eylemine uyan sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur".

Öte yandan, Hamdi Topçu, 21.07.2014 tarihli Taraf Gazetesi'nde "Saatini Hamdi Abisi Taktı" başlığıyla yayımlanan haber hakkında da açtığı davayı kazandı. Haber nedeniyle açılan "basın yoluyla hakaret nedeniyle manevi tazminat" talepli, İstanbul Anadolu 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 2014/340 E. sayılı dosya üzerinden görülen davadaki 08.12.2015 tarihli duruşmada, Taraf Gazetesi sahibi Başar Arslan ve haberi yapan gazeteci Hüseyin Özay'ın 5.000-TL. manevi tazminat bedelini davacı Hamdi Topçu'ya ödemesine karar verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hamdi Topçu'dan Eski Milletvekiline Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement