Hamile Kadın Paletli Ambulansla Hastaneye Kaldırldı - Son Dakika
Güncel

Hamile Kadın Paletli Ambulansla Hastaneye Kaldırldı

Hamile Kadın Paletli Ambulansla Hastaneye Kaldırldı

Erzincan'ın Üzümlü İlçesine bağlı kardan yolu kapalı Çamlıca köyünde yaşayan ve doğumu yaklaşan Ebru Nurali'ye paletli ambulansla ulaşılarak hastaneye götürüldü.

26.01.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'ın Üzümlü İlçesine bağlı kardan yolu kapalı Çamlıca köyünde yaşayan ve doğumu yaklaşan Ebru Nurali'ye paletli ambulansla ulaşılarak hastaneye götürüldü.

Kent merkezime 60 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıca köyünde yaşayan 9 aylık hamile 25 yaşındaki Ebru Nurali'nin doğum sancısı başlayınca yakınları 112'yi aradı. Sağlık Bakanlığı'nın 'misafir anne' projesi kapsamında paletli ambulansla almak için yola çıkan ekipler, olumsuz hava şartları nedeniyle köye gitmekte güçlük çekti. Özel İdare ekipleri kapanan köy yolunu grayder ile yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından açtı. Köye ulaşılmasının ardından Özel İdare ekiplerinin peşinden ilerleyen paletli ambulanstaki sağlık görevlileri yürüyerek köye girdi ve Ebru Nurali'yi alarak ambulansa bindirdi. İlk çocuğuna hamile olan Ebru Nurali önce Üzümlü Devlet Hastanesine oradan da Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırıldı. Doğum için bekleyişe giren Ebru Nurali, dört gündür köyün yolunun kapalı olduğunu belirterek, "Sağolsunlar yollarımız açıldı. Ekiplere çok teşekkür ediyorum" dedi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hamile Kadın Paletli Ambulansla Hastaneye Kaldırldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement